Ziekenhuizen versturen nu pas facturen van dit jaar

FLEVOLAND
De ziekenhuizen in Flevoland zijn momenteel druk bezig om de facturen over het afgelopen jaar op te stellen en te versturen. Door een landelijke systeemwijziging zijn de prijzen van de zorg pas laat bepaald en konden de facturen niet eerder worden verzonden naar de patiënten en verzekeraars.

Tussen nu en begin volgend jaar worden de meeste rekeningen verstuurd. Voor patiënten zijn er geen gevolgen omdat de facturen die volgend jaar binnenkomen wel onder de verzekering van 2015 vallen. De behandeldatum is leidend en niet de datum waarop de brief wordt verzonden.

Alleen het Antonius Ziekenhuis in Emmeloord heeft de rekeningen al verzonden.

reacties (8)

 • Betty

   

  Je weet toch zelf wel welke behandelingen je hebt ondergaan die onder het eigen risico vallen? Dan reserveer je dat geld toch gewoon alvast. Dan is het geen probleem wanneer die factuur komt. Zo doe ik het al jaren.

  reageer
 • Karin

   

  De ziekenhuizen willen wel eerder factureren maar kunnen dat niet omdat de prijzen eerst goedgekeurd moeten worden door de zorgverzekeraars. Die houden alles op waardoor sommige ziekenhuizen aardig in de financiële problemen komen. De zorg word6 verleend ondanks dat de verzekeraars nog niet betalen. En ja dat zuig ik niet uit mijn duim. Ik werk er elke dag mee.

  reageer
 • klaas

   

  schande zo'n boekhouding ziekenhuizen hebben tot 5 jaar de tijd het is te gek voor woorden... ik wil morgen weten wat ik betalen moet en niet over pas een jaar of langer..

  reageer
 • Dagobert Duck

   

  Mijn geld pakhuis zal weer volstromen met rinkelende euro's. Hoe meer facturen verstuurd worden des te beter voor mijn geldpakhuis.

  reageer
 • ron

   

  de ziekenhuizen doen dit al jaren met enorm late rekeningen. Hoe kan dat ? wordt het personeel en de ingehuurde doctoren dan ook in december voor een heel jaar betaald. Er is iets helemaal mis in deze branche. Persoonlijk zou ik zeggen jammer dan maar dan had je maar met de oude tarieven moeten sturen. De bakker stuurt ook geen rekening in december 2015 als hij nog niet weet wat hij over het jaar 2015 voor kosten zal gaan maken. dat verschil lijkt mij een ondernemers risico. Zit de hele afdeling debiteuren crediteuren van het ziekenhuis dan 11 maanden uit de neus te eten ? Ik vind dit echt onvoorstelbaar.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Tina

   

  Is dit niet ieder jaar zo! Is niet nieuw vollgens mij.

  reageer
 • Str

   

  Als je in januari 2015 gebruik maakt van de gezondheidszorg wat onder je eigen risico valt dan weet je dat toch ook nog in januari 2016? Dan weet je toch dat er nog een rekening open staat? Dan kan dat geen verrassing zijn lijkt mij. Als je verder in 2015 je eigen risico hebt opgebruikt, zal de rekening van januari gewoon worden betaald...

  reageer
 • HM

   

  Dat het voor patiënten geen gevolgen heeft, is iets te kort door de bocht. Als je in januari 2015 in het ziekenhuis was voor een behandeling of onderzoek en in januari 2016 pas de rekening krijgt, valt het toch nog onder het eigen risico van 2015. Je krijgt dan een jaar na dato ineens nog een (flinke) factuur, soms met het verzoek die binnen 14 dagen te betalen.....

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert