''N50 tussen Ramspolbrug en Zwolle moet veiliger''

NOORDOOSTPOLDER
Wethouder Hans Wijnants van de gemeente Noordoostpolder wil dat de N50 tussen de Ramspolbrug en Zwolle veiliger en sneller wordt. Dit nadat woensdagmiddag een vrachtwagen de hele weg had geblokkeerd.

De gemeente Noordoostpolder heeft veel geld van de Zuiderzeelijngelden in het Flevolandse gedeelte van de weg gestoken. Aan de andere kant van de brug wordt alleen nog weinig gedaan, stelt Wijnants.

De wethouder wil dat er meer prioriteit aan de weg wordt gegeven. Hij hoopt dat het Rijk uiteindelijk ook met geld over de brug komt.

reacties (16)

 • Corry

   

  Deze wethouder heeft weinig tot geen verstand van zaken over de geschiedenis en waarom de N50 NIET uitgebreid kan worden en spreekt hier duidelijk NIET ALS WETHOUDER! Om de doodeenvoudige reden dat hij #Infrastructuur# NIET in zijn portefeuille heeft. En Ja; Hij moet bij die schattebout van een Melanie Schultz zijn: deze heeft de Rijksbijdrage voor het laatste stuk van de "bottleneck N50-Kampen - Ramspol" wegbezuinigd.WAAROM: weet geen hond! Het is blijkbaar voor deze Minister meer sexy om met de zojuist geopende Ketheltunnel (A4) te pronken om zodoende weer in de belangstelling te komen. Maar UITEINDELIJK ligt de schuld bij een eerdere VVD-Minister die toen aan de knoppen zat: mevrouw Jorritsma. Die heeft het - na lang aandringen vanuit Kampen om de Eilandbrug toekomstbestendig te maken door middel van het ruimte laten voor uitbreiding van het aantal verkeersbanen - willens en wetens niet te willen honoreren! Ik weet NIET namens wie deze "wethouder" spreekt: ik denk gewoon "op eigen titel" gezien de portefeuilleverdeling in de NOP! Ik heb het volgende stuk gevonden EN ik heb hem over deze zaak via Twitter aangeschreven.

  reageer
 • Chris

   

  De weg is van het Rijk en Overijssel heeft weinig last van de file. Het meeste verkeer wat op dat stuk rijdt komt vanaf Dronten of Emmeloord; Beide Flevoland.

  reageer
 • Dick

   

  En ik maar zeuren over mijn geniale uitleg.

  reageer
 • Dick

   

  Alsof er daarom alleen ongelukken gebeuren. Sjongejonge wat een kortzichtigheid. Werkelijk te belachelijk voor woorden!

  reageer
 • Geert

   

  Helemaal mee eens.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Pipo

   

  Niets aan de hand, mooi stukje weg. Niet zeuren ,je aan de regeltjes houden en optijd vertrekken.Doei.

  reageer
 • michael

   

  verdere verbreding heeft geen prioriteit bij het rijk dus Overijssel mag het zelf gaan betalen.

  reageer
 • Dick

   

  Hier heb je de partijen in Den Haag helemaal niet voor nodig. Maak hem gewoon 2x2 strooks (ipv 4 baans, 4 banen is overdreven) en je hebt een groot deel van de problemen (wegcapaciteit) getackeld. Maar we moeten Overijssel gewoon meer pushen om dit voor elkaar te krijgen.

  reageer
 • Chris

   

  De bewoners van de NOP hadden er veel meer aan gehad als het geld voor de verdubbeling van Ens naar Emmeloord was uitgegeven aan het stuk tussen Ramspol en Kampen-Zuid. Maar omdat het geld op basis van politieke beweegredenen is uitgegeven en niet met gezond verstand is nu Ens - Emmeloord gedaan, waar het al veilig was.

  reageer
 • ViKing79

   

  4 baans van maken. Zal al heel veel schelen.

  reageer
 • TK

   

  Precies, gewoon 4-baans A50 maken en doortrekken/aansluiten op de A6. Simpel.

  reageer
 • Jan

   

  4 baans van maken en een afscheiding tussen de rijbanen hadden ze destijds gelijk al moeten doen

  reageer
 • Marco

   

  Daar zou ik heel blij mee zijn! Pas geleden bijna frontaal aangereden door een maloot die inhaalde over de dubbele door getrokken streep.... Ik kon nog net de berm insturen.

  reageer
 • Simpel

   

  Eenvoudiger kan het niet mener wijnants, de zittende minister die hier over gaat is je partijgenoot. Als VVD'er moet dat te regelen zijn. Misschien met wat in beslag genomen drugsgeld? (Nog een Teevendealtje?)

  reageer
 • Anna

   

  Heel graag veiliger maken die N 50. Vanmiddag werden we omgeleid,nu weten we dus waarom. Maar waar we heen moesten? Stond niets aangegeven een groot drama. De terugweg Zwolle-Emmeloord, maar weer over de oude weg gereden.

  reageer
 • Sjaak.

   

  Inderdaad het moet veiliger ik sta ook heel vaak altijd stil bij deze brug om wat voor reden dan ook. Heel goed dat het veiliger gemaakt wordt zo kom ik tenminste op tijd op mijn afspraken en sta ik niet iedere keer stil net zoals vele andere weggebruikers met mij.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert