Scenario's nieuw centrum gepresenteerd

EMMELOORD
In restaurant 't Voorhuys in Emmeloord zijn drie voorlopige scenario's gepresenteerd voor de herinrichting van het centrum. Dat gebied loopt van de Poldertoren tot het voormalige verzorgingshuis De Golfslag. Het meest concreet waren de plannen voor het plein De Deel.

Bij het eerste scenario wordt het minste veranderd aan De Deel. Het tweede plan voorziet in meer horeca op en rond het plein. Het laatste scenario is het meest ingrijpend en voegt winkels, woningen en een ontmoetingsplek toe aan De Deel.

Op de presentatie kwamen bijna 200 mensen af, ongeveer evenveel als vorige maand. Toen was er ook een bijeenkomst waarbij inwoners, ondernemers en andere geïnteresseerden ideeën konden indienen. Daaruit is een selectie gemaakt met veel voorkomende wensen zoals meer groen, meer horeca en een beter winkelaanbod. Die wensen vormen de basis voor de drie scenario's.

In januari is er nog een bijeenkomst met meer uitgewerkte scenario's. Daarna neemt de gemeenteraad een besluit over de plannen.

reacties (6)

 • Rinus

   

  Dank zij het geld van de thuiszorg!!!

  reageer
 • Johan

   

  Dick wat ben je zuur. Ja hij noemt het nu in een andere volgorde maar de inhoud veranderde niet in hoe hij het omschreef. Ik roep iedereen gewoon op om te gaan naar de website hart-voor-emmeloord.nl en dan kan iedereen zelf zien wat het is en nog opmerkingen doormailen of in januari langskomen! Complimenten aan dhr Wallagh en de project en klankbordgroep. Allemaal inwoners die verder willen en dan ook nog eens verantwoordelijkheid nemen... Super!

  reageer
 • Dick Offringa

   

  Scenario 3 is amper bebouwing op de Deel en winkels plus woningen bouwen in Lange Nering Oost; tegenover de Polderhof. Bovenstaand verhaal is dus onjuist.

  reageer
 • JR

   

  Compliment aan Guido Wallagh voor de positieve presentatie en professionele aanpak. Kijk uit naar de volgende bijeenkomst.

  reageer
 • Sjaak de

   

  Alleen eenheidsworstwinkels maken een kans te overleven, in de loop der jaren zijn er al zoveel winkels de revu gepasseerd welke telkens het onderspit moesten delven omdat de huur van de ruimtes astronomische vormen aannam. Ook voelde men zich niet aangesproken om te concurreren met Zwolle,Dronten,Lelystad,Almere etc omdat men dacht dicht bij de vastgepinde klandizie te zitten dat ook heeft deze nijverheid geen goed gedaan nu internet aankopen interessanter worden kan men beter de winkel oppervlak sterk inkrimpen en het uitgaanscircuit in al zijn geledingen concentreren en vergroten.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Johan

   

  Super avond en mooi om zo open bezig te zijn met elkaar! Projectgroep succes gewenst en tot eind januari op de volgende avond!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert