PvdA: raad moet besluiten over bruggen Almere

ALMERE
Bruggen voor fietsers en wandelaars mogen pas worden afgebroken, nadat de gemeenteraad daarover heeft besloten. Dat wil de PvdA in Almere.

Burgemeester en wethouders willen per brug zelf beslissen welke wegens geldgebrek niet meer wordt opgeknapt, deze wordt dan afgebroken. Het dagelijks bestuur wil niet voor elke brug langs de gemeenteraad.

De PvdA wil één keer per jaar een lijst met bruggen die niet meer worden onderhouden. Die moet dan bij de begroting worden vastgesteld.

reacties (5)

 • ron

   

  de essentie is niet het budgetteren maar als na 35 jaar blijkt dat een brug eigenlijk in de praktijk nauwelijks een functie heeft (de aanliggende wijk of bedrijventerrein heeft zich anders ontwikkeld dan in de tijd dat de brug is gebouwd; of er liggen 2 bruggen zinloos te dicht bij elkaar) dan moet je heroverwegen of er niet eentje weg kan. dat heet voortschrijdend inzicht en voorkomen van geld uitgeven aan iets wat geen noodzaak kent. Er zijn in dat geval altijd zinvollere zaken waaraan we het geld kunnen besteden. (zij was er en jaar of 5 geleden een plan om een fietsbrug te maken over de westerdreef bij Uithofpark; maar uiteindelijk zag iedereen wel in dat de toegevoegde waarde te klein was omdat er 2 tunneltjes te dichtbij lagen) De 1e brug waar het verhaal voor speelt ligt in de Vaart alwaar het industrieterrein zich ook anders heeft ontwikkeld en de omweg door het weghalen echt niet zo groot (of onoverkomelijk) is

  reageer
 • Rene

   

  Kun je nagaan... nu is dat financiële gat van de Floriade er nog niet eens... Maar burgers moeten zich altijd 'voorbereiden op' en 'rekening houden met'... Schandalige vertoning!

  reageer
 • Yvonne

   

  kc je hebt helemaal gelijk, er zijn bruggen die er zelfs langer liggen in Almere Haven bijv., hoort gewoon bij het gemeente onderhoud net als de fietspaden en het groenonderhoud

  reageer
 • KC

   

  Je weet dat de Azobé houten bruggen ca. 30 jaar meegaan, dan moet je die ook zodanig afschrijven dat je kunt vervangen en deze gelden niet voor andere zaken gebruiken.

  reageer
 • ron

   

  "Het dagelijks bestuur wil niet voor elke brug langs de gemeenteraad. " om hoeveel bruggen gaat het dan wel niet. ik vermoed dat dit geen realiteitsgehalte heeft. als er meerdere bruggen in 1 jaar op de nominatie staan te vervallen is er toch geen enkele reden die info over een jaar uit te spreiden. het lijkt me eerder dat het gaat om een enkele brug in meerdere jaren.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert