"Politie raadt slachtoffers nooit af om aangifte te doen"

ALMERE
Het klopt niet dat de politie inwoners van Almere soms afraadt om aangifte te doen. Dat antwoordt het college van burgemeester en wethouders op schriftelijke vragen van de PVV.

De partij vroeg vorige maand om opheldering, nadat de politie een vrouw zou hebben verteld dat ze beter geen aangifte kon doen, vanwege mogelijke vergeldingsmaatregelen. Volgens het college is dat niet gebeurd en was het de vrouw zelf die geen aangifte wil doen.

Volgens het college is het ook niet waar dat de herkomst van verdachte soms meespeelt bij de beoordeling van aangiftes. Inwoners van Almere zouden altijd aangifte bij de politie kunnen doen. Het Openbaar Ministerie bepaalt vervolgens wat daar verder mee gebeurt.

reacties (11)

 • sanne

   

  Bij bedreiging krijg je als antwoord.. vooral NIKS doen dan waait het over. Aangifte is teveel werk en daar zit u niet op te wachten hoor mevrouw...

  reageer
 • George

   

  Je kan altijd aangifte doen als je doorzet, maar vooral bij bedreigingen wordt je sterk ontraden dit te doen. Dus het mooie is, dat het inderdaad nooit wordt geweigerd.

  reageer
 • Rudi

   

  Mijn persoonlijke ervaring is dat de politie in Almere er een meester in is om aangiften in 1e instantie te weigeren. Je moet heel erg doorzetten om toch aangifte te kunnen doen. Dat was in 2011. Uiteindelijk na heel veel gedoe aangifte kunnen doen. Vervolgens wordt je zodanig in de maling genomen, speelbal werd ik tussen bureau in stad en bureau Buiten, dat er vervolgens niks mee gebeurde. Je kunt er achteraan bellen, mailen maar er gebeurt dus niks. Je wordt niet op de hoogte gehouden, laat staan dat je van de OvJ iets hoort (geseponeerd of niet?). Niks nada. Vervolgens bel je met bureau slachtofferhulp[p (zit bij de politie in in L'stad) met de vraag of je een art. 12 procedure kunt starten. Neen, dat kon dus niet, want er moest eerst een beslissing zijn van de OvJ. Het is nu 2015/2016 en mijn aangifte ligt waarschijnlijk nog steeds op de plank bij bureau Buiten. Ik moet altijd heel hard lachen als politici het hebben over de (democratische) rechtstaat.

  reageer
 • Fee

   

  In lelystad gebeurt het ook

  reageer
 • Piet

   

  Ik ken een verhaal uit Leeuwarden, waar iemand een stoeptegel door zijn raam kreeg van een buurman omdat hij zijn auto bij die buurman voor het huis had geparkeerd. Politie wilde wel aangifte opnemen, totdat ze in de computer de naam van die buurman zagen. Toen werd er dringend geadviseerd om geen aangifte te doen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Robbert

   

  Ze maken je het wel heel moeilijk om aangifte te doen en proberen vaak excuses te vinden om er onderuit te komen. Na bedreigingen en aanleveren bewijs met geluidsopnames. Nooit meer wat van gehoord, paar keer achteraan gebeld. Ze zijn nog met onderzoek bezig......

  reageer
 • Mike

   

  In Lelystad raden ze aangifte vaak ook af!

  reageer
 • Sabbie

   

  Lol, dat doen ze in Lelystad ook!

  reageer
 • Redactie Omroep Flevoland

   

  Beste Marcel, zou je ons meer informatie hierover kunnen mailen? RTV@omroepflevoland.nl.

  reageer
 • Marcel

   

  Dit is onjuist. Mij is twee maal afgeraden. Heb zelfs zwart op wit dat het mij is afgeraden

  reageer
 • Dick

   

  Nee, ze raden het misschien niet af, maar weigerachtig zijn ze wel met aangiften.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert