Inspectie eist verbeteringen Veilig Thuis Flevoland

FLEVOLAND
Veilig Thuis Flevoland moet binnen een maand een oplossing hebben voor de lange wachttijden en het tekort aan personeel. Dat eist de Inspectie voor de Jeugdzorg.

Veilig Thuis is het meldpunt voor huiselijk geweld en kindermishandeling. Op dit moment is er in Flevoland een wachtlijst met 50 meldingen. De oudste melding is begin september binnengekomen. Het meldpunt geeft als verklaring dat er meer meldingen binnenkomen dan verwacht en dat er het afgelopen jaar veel energie is gestoken in veranderingen in de organisatie.

De Inspectie is wel positief over het crisisteam dat in Flevoland is ingericht en ook over de kwaliteitscontroles die Veilig Thuis Flevoland uitvoert na elk afgerond onderzoek.

reacties (4)

 • Frans

   

  Precies!!! Het doel van AMK / Jeugdzorg / Veilig Thuis van de afgelopen jaren lijkt er meer op gericht om hun eigen koninkrijk in stand te houden door middel van vriendjes politiek en het verschuilen achter hun eigen procedures, dan een professionele en onafhankelijke instantie te creëren die doen waarvoor ze in het leven geroepen zijn. Willem Tak is met pre-pensioen gestuurd, dus de tijd van pappen en nat houden is over en hopelijk dat Yvonne Lammers er in slaagt een Veilig Thuis te creëren waar profesionaliteit en onafhankelijkheid de boventoon voert. Incapabele mensen zijn nu eenmaal afhankelijk van vriendjes politiek om zich te kunnen handhaven. Een paar tips voor Yvonne : 1) Laat Veilig Thuis onderzoek doen en conclusies trekken op basis feiten en niet op basis van meningen. Meningen houden namelijk de vriendjes politiek intern en met externe partijen in stand en zorgt er voor dat de verkeerde acties worden ondernomen. 2) Neem jonge en hoogopgeleiden jongeren aan die verouderde en niet werkende procedures overboord gooien en handelen op basis van Doelstelling - Waarden & Normen - (bewezen) Praktijken. Dit leidt tot een behendige organisatie die meer gericht is op het uitvoeren van de doelstellingen dan het instant houden van een koninkrijk. 3) Creëer een organisatie die open staat voor kritiek en er iets mee doet, in plaats van een organisatie alle luiken sluit en nergens meer op reageert ter voorkoming dat ze hun eigen falen moeten erkennen.

  reageer
 • jannie

   

  weer een organisatie die het drukker heeft met zichzelf dan de doelen waarvoor ze staan !!!

  reageer
 • Sjaak de

   

  Niks maand wachten men behoord operationeel te zijn, onmiddellijk overhevelen naar aangrenzende organisaties. Het is een zaak van leven en dood, vooral in de maand December wil het nogal eens mis gaan in de relaties.

  reageer
 • KC

   

  Dit is niet te filmen en dan ook nog eens 3 miljoen bezuinigen in Lelystad.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert