Meer woonruimte voor vergunninghouders

LELYSTAD
Woningcorporatie Centrada gaat volgend jaar veertig woningen in Lelystad realiseren voor woningzoekenden en vluchtelingen met een verblijfsvergunning. Die huizen komen bovenop de al eerder geplande twintig nieuwe sociale huurwoningen.

Lelystad moet tot juli negentig vergunninghouders huisvesten. Naar verwachting neemt dit aantal het tweede halfjaar van 2016 nog fors toe. Omdat ook veel andere Lelystedelingen op een huis wachten, zijn snel extra woningen nodig. Waar de huizen komen, is nog niet bepaald.

Lelystad kijkt ook of vergunninghouders tijdelijk in onder meer kamerverhuurpanden kunnen worden gehuisvest. Het gaat om mensen die nu nog in asielzoekerscentra verblijven, maar al wel hebben gehoord dat Lelystad hun woonplaats wordt.

reacties (4)

 • Vinnie

   

  En die woningen worden zeker ook nog gestoffeerd en gemeubileerd voor die asielzoekers ook. Wat een onzin die gasten hebben vermogens aan smokkelaars betaald om hier te komen en ze hebben zelf geld en dan gaan ze ook nog de rest van hun leven steun trekken en wij Nederlanders maar steeds meer betalen en langzaam aan naar de klote gaan. Nederland moet wakker worden.

  reageer
 • Lezen mensen, woningzoekenden zijn mensen die een woning zoeken, dus voor iedereen!

  reageer
 • Richard

   

  Volgens mij moet jij beter lezen, maargoed leef maar fijn onder je roze wolkje met oogkleppen op! 1 ding is zeker het gaat flink de verkeerde kant op. Blij dat ik volgend jaar in noorwegen woon, wat een rotland is dit geworden zeg! Mensen laten alles toe hier, bah!

 • oma

   

  en wij staan jaren op de wachtlijst, hoezo discriminatie????

  reageer
 • Willem D

   

  En voor eigen volk is geen woning beschikbaar

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert