Halve ton voor promotie Kogge

ALMERE
Het college van burgemeester en wethouders van Almere wil 50.000 euro uittrekken om de vondst van de historische Kogge onder de aandacht te brengen.

Het middeleeuwse vrachtschip werd in 1986 gevonden bij de aanleg van de Almeerse Kruidenwijk. Wethouder Frits Huis vindt dat er aandacht aan dit cultureel erfgoed moet worden besteed in de vorm van bijvoorbeeld educatieve programma's rond de Kogge. Het bedrijfsleven, organisaties en inwoners in Almere mogen ideeën indienen rondom de archeologische vondst van het schip. Het college van B en W wil deze plannen financieel ondersteunen.

Het is het oudste scheepswrak dat tot nog toe in Almere is gevonden. De Kogge is begraven in de buurt van Nijkerk zodat het houten schip goed bewaard blijft.

Het conserveren en tentoonstellen van de resten van de Almeerse Kogge gaat miljoenen kosten. Daar is nog geen gedegen financieel plan voor.


Foto: geheugenvanalmere.nl

reacties (4)

 • joop

   

  Ja mensen, als frits iets wilt, dan gebeurt het gewoon hoor, al kost het tonnen en heeft niemand er iets aan.

  reageer
 • Jaanchi

   

  Wederom een voorbeeld van anticiperen door de politiek, 1986 vondst en bijna 30 jaar later al een plan met financieel plaatje. Bij de aanleg van alle houten bruggen had men ook geen idee dat ze wel eens onderhouden moesten worden. Hulde voor onze hapsnap- bestuurders.

  reageer
 • lelystedeling

   

  Wrak kan natuurlijk ook naar Rijksdienst Cultureel Erfgoed ( onderdeel van Batavialand' worden gebracht, maar ja Almere wil in de provincie Flevoland toch alles zelf regelen en houden.

  reageer
 • Piet

   

  De kogge ligt in Nijkerk? Wat heeft Almere er dan aan...

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert