Halve ton voor promotie Kogge

ALMERE • Vr 18 december 2015 | 0:38 • Vrijdag 18 december 2015 | 0:38
Het college van burgemeester en wethouders van Almere wil 50.000 euro uittrekken om de vondst van de historische Kogge onder de aandacht te brengen.

Het middeleeuwse vrachtschip werd in 1986 gevonden bij de aanleg van de Almeerse Kruidenwijk. Wethouder Frits Huis vindt dat er aandacht aan dit cultureel erfgoed moet worden besteed in de vorm van bijvoorbeeld educatieve programma's rond de Kogge. Het bedrijfsleven, organisaties en inwoners in Almere mogen ideeën indienen rondom de archeologische vondst van het schip. Het college van B en W wil deze plannen financieel ondersteunen.

Het is het oudste scheepswrak dat tot nog toe in Almere is gevonden. De Kogge is begraven in de buurt van Nijkerk zodat het houten schip goed bewaard blijft.

Het conserveren en tentoonstellen van de resten van de Almeerse Kogge gaat miljoenen kosten. Daar is nog geen gedegen financieel plan voor.


Foto: geheugenvanalmere.nl

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel