Huisvesting studenten en arbeidsmigranten beperkt

DRONTEN • Vr 18 december 2015 | 10:01 • Vrijdag 18 december 2015 | 10:01
De gemeente Dronten publiceert binnenkort nieuwe regels voor kamerverhuur aan studenten en arbeidsmigranten.

Eén van de regels zal zijn dat huiseigenaren die woonruimte verhuren aan studenten en arbeidsmigranten vanaf volgend jaar alleen nog een tijdelijke vergunning krijgen. Deze vergunningen hebben een geldigheid van tien jaar. Ook mogen er nog maar maximaal vier huurders in een woning worden gehuisvest. Daarmee is de kans volgens het college van burgemeester en wethouders klein dat er parkeeroverlast ontstaat.

"Het college heeft tot het aanscherpen van de regels besloten vanwege de grote weerstand in de samenleving en in de woonwijken. Het wordt als een belangrijk maatschappelijk probleem ervaren", zei een woordvoerder van b en w donderdag tijdens een zitting van de Commissie Bezwaarschriften.

Het aangescherpte beleid geldt voor alle nieuwe vergunningsaanvragen en voor aanvragen die nog in behandeling zijn. Alleen de 'onherroepelijke vergunningen' vallen er niet onder. Het nieuwe beleid wordt kort na de jaarwisseling gepubliceerd.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel