Mogelijk vergunninghouders in hotel Airport

LELYSTAD
De gemeente Lelystad onderzoekt of in Hotel Lelystad Airport gedurende maximaal een half jaar vluchtelingen met een verblijfsvergunning kunnen worden gehuisvest.

De gemeente wil gebruik maken van een rijksregeling, die toestaat om vergunninghouders tijdelijk onder te brengen in onder meer hotels, recreatiewoningen of bed and breakfasts. De eigenaar van het hotel zegt 12 van de 24 kamers beschikbaar te willen stellen. Per kamer mogen twee mensen worden gehuisvest.

Plaatsing van vergunninghouders in het hotel is één van de voorstellen in een plan van aanpak om extra woonruimte beschikbaar te stellen. Zo bouwt woningcorporatie Centrada in 2016 totaal 60 huurwoningen om de druk op de woningmarkt te verlichten. Lelystad verwacht in 2016 minimaal 195 vergunninghouders te moeten huisvesten.

reacties (23)

 • han

   

  en weer krijgen de gelukszoeker alles, wanneer gaan de zogenaamde bestuurders nou eens luisteren naar hun eigen bevolking, vanochtend zat ik rustig koffie te drinken, loopt daar een vrijwilligers met 25 asielzoekers door onze straat, tja ga ze leren waar er nog wat te halen valt!!

  reageer
 • Louise

   

  Inderdaad dieptriest dat u vanwege uw eigen misere ook vind dat anderen dan ook maar in de ellende moeten blijven zitten. Wat gij niet wil dat u geschiedt.... Een situatie met werkloosheid, scheidingen en schuld uit eigen woning is belabberd. En het is een feit dat de wachtlijsten lang zijn. Maar net zoals Sandra moet bivakkeren totdat er een woning beschikbaar is, zo moeten vluchtelingen dat ook. Eerst een jarenlange procedure door en in een azc op een kleine kamer. Maar waarom zou Sandra meer recht hebben dan een gezin waarvannis vast komen te staan dat ze de vluchtelingen status hebben? Dus geen economische gelukszoekers zijn? Vertel eens?

  reageer
 • Bas

   

  Jij hebt dus 100% gelijk

  reageer
 • Sandra

   

  Bij deze gelijk een vooroordeel de wereld uit helpen. Woning is met verlies verkocht,wij konden niet wachten met verkoop ivm faillissement van zijn werkgever,anders hadden we nog wel in de woning kunnen blijven.

  reageer
 • frits

   

  Echte vluchtelingen, dan geloof ik dit percentage. Maar de bulk die tegenwoordig binnenkomt zoekt geen asiel wegens vervolging wegens politieke voorkeur, seksuele voorkeur en dergelijke. De meeste zijn gelukszoekers en ontheemden wegens een oorlog. En daar is een meerderheid tegen. Dus wat bedoelt deze "objectieve" enquete? De vraagstelling bepaalt vaak al de uitkomst.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • MKM

   

  Heb je voor ons de bron van deze informatie? Niet dat ik het niet geloof, maar ben benieuwd naar de details...

  reageer
 • San

   

  Dus dat maakt het minder schandelijk? Dat het eigen volk kan verrekken maar nu er ex-vluchtelingen gehuisvest moeten worden, er ineens in rap tempo huizen bijgebouwd worden? Diep triest dat mensen zo denken...

  reageer
 • Henk

   

  Gelukkig wijst een objectieve enquete vandaag uit dat 70% van de Nederlanders geen moeite heeft met opvang voor vluchtelingen. De schreeuwers vormen dus een minderheid.

  reageer
 • Dirk2

   

  Sandra, helaas zijn jullie geen "interessante" doelgroep om zieltjes mee te winnen. De schijnheiligheid van de SP en PvdA doet hier WEDEROM van zich spreken! Velen met ons vinden dit een grove schande. Veel ouderen en gehandicapten (maar ook de ouders en kinderen) kunnen het uitzoeken. De Wethouder zit op het pluche en vreet zich vol het jaar rond. Ik heb de oplossing niet maar wat jij schetst is waar, de tolerantie neemt af en de politiek doet niets!

  reageer
 • Gerrit

   

  Hotel kun je na de tijd gelijk afbreken daar wil nooit meer iemand overnachten

  reageer
 • Louise

   

  En uw ex zit warmpjes in het oude huis? Vraag me even af waar het probleem dan zit? Bij de wachtlijsten of vanwege uw persoonlijke situatie. Staushouders (waar het hier over gaat) zitten al jaren in opvanglocaties, zonder privacy. Het is echt geen kwestie van binnenkomen en hop.... Meteen woonruimte.

  reageer
 • Meninghouder

   

  Ook heel mooi hoe de woorden "Vluchteling" of "Asielzoeker" weer wordt vermeden. Ik zie "ze" ook bij de Pearl zeuren over het feit dat de gratis bril die ze krijgen niet van een "merk" is. Terwijl ze daar staan met een dikke mobiele telefoon. De balans is zoek, maar de rekening krijgen wij gepresenteerd ...

  reageer
 • Sandra

   

  Ik als Nederlandse woon samen met mijn lichamelijk gehandicapte kind in een koude stacaravan omdat ik na een scheiding niet in aanmerking kom voor urgentie bij de woningbouw vereniging voor een sociale huurwoning. Ik gun vluchtelingen een plekje in Nederland maar vind het erg jammer dat er velen met mij geen urgentie krijgen terwijl onze situatie ook nijpend is,en oja ik ben geen uitkeringsgerechtigden maar verdien helaas te weinig voor een vrije sector woning of hypotheek! Ik vind het steeds moeilijker om begrip op te brengen voor vluchtelingen omdat ik al 2 jaar met mijn rug tegen de muur sta.

  reageer
 • Bert

   

  Natuurlijk stop dat hok maar vol maar geef ze dan ook roomservice en een minibar pfffffff.

  reageer
 • Bas

   

  Kunnen ze meteen op het eerste vliegtuig naar hun fantastische land van herkomst worden gestuurd

  reageer
 • jan

   

  Zet de toekomstige landingsbaan vol en laat ze daaren geen vliegtuigen dan

  reageer
 • Jacob

   

  Inderdaad, kijk naar wat er in Geldermalsen aan de hand is.

  reageer
 • Kees

   

  En wie moet dit alles betalen...... Ik zal volgend jaar wel weer een stapje extra doen. En weer minder overhouden. De sociale ik, zonder dat ik er om gevraagt heb

  reageer
 • flevowatcher

   

  klinkt behoorlijk racistisch! Wat is er mis met het opvangen van vluchtelingen in een leegstaand hotel in the middle of nowhere? Dat het hotel in the middle of nowhere is natuurlijk, die mensen hebben vanuit dat hotel grote moeite met het in contact komen met andere mensen. En mocht u 'tijdelijk' een moeilijk begrip vinden, dan zijn er voor u zeker genoeg andere oplossingen, vanuit onze westerse samenleving: Donald Trump zal u graag verwelkomen...

  reageer
 • johan54

   

  Is zeker aan verbouwing toe

  reageer
 • Havenaar

   

  Ik hou mijn hart vast. Tijdelijk? Er komen er nog veel meer volgend jaar. En verder wat gaat dit allemaal kosten? Het is niet te hopen dat na de 21e januari iedere gemeente voor de auto millieu zones mag invoeren. Om aan geld te komen voor de financiering zullen de belastingen voor de inwoner de komende jaren met rasse schreden gaan stijgen. Lelystad zal ook hiervoor meteen in de rij staan. Genoeg uitlaatgassen zijn inmiddels in de stad gecreeerd door vwrkeers ondeskundigen. Let maar op en helaas. Alles van onze belasting centen.

  reageer
 • peter

   

  En een paar ondernemers ruiken geld.

  reageer
 • Jacob

   

  "Tijdelijk" is het meeste misbruikte woord en begrip van de laatste tijd. Een substantiele groep Nederlanders is zich er totaal niet bewust van dat zij hun eigen leefomgeving en samenleving aan het vergiftigen zijn.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert