Celstraf voor 400 kilo vuurwerk in woning en schuur

ALMERE
Een man uit Almere heeft een half jaar cel, waarvan drie maanden voorwaardelijk, gekregen omdat hij 400 kilo vuurwerk had opgeslagen. De voorraad lag in het huis en schuur van zijn vriendin aan de Lindengouw in Haven. De politie vond het na een anonieme tip.

De man werkt in een vuurwerkwinkel en had het naar eigen zeggen met zijn buurtgenoten gekocht. Maar in huis is maximaal 25 kilo vuurwerk toegestaan en de rechter vindt dat hij dat vanwege zijn werk wist. Daarnaast is hij al drie keer eerder veroordeeld voor vuurwerkvergrijpen.

De vriendin van de man is vrijgesproken omdat ze niet zou weten dat haar huis als opslag werd gebruikt. Ze verbleef daar destijds ook niet.

reacties (16)

 • Early Times

   

  Ik vermoed dat Ron, 1 van die klikspanen is.

  reageer
 • George

   

  Helemaal verkeerd, categorie 2 vuurwerk in de verpakking is niet gevaarlijk met normale opslag. Zelfs als je schuur in de fik staat, brand het alleen maar en veroorzaakt geen grote explosie. Ik zeur nergens om met de buren omdat ik zelf ook wel eens wat herrie maak nu en dan. Het is geven en nemen. Maar om dan bij het minste geringste oververhitte buren aan de deur te krijgen schiet er dan verkeerd in. Heeft helemaal niets met hypocriet te maken, dat zie je ook verkeerd

  reageer
 • Mildred

   

  Als de buren je muziek kunnen horen staat het inderdaad te hard. Je reactie lijkt verdacht veel op dat van het slag mensen dat vindt dat iedereen altijd maar zit te zeuren, maar dat zelf nergens rekening mee wenst te houden. Zijn meestal niet zo geliefd in de buurt, maar dat maakt ze niets uit... of valt ze niet eens op. 400 kilo vuurwerk in een schuur is gevaarlijk voor de omwonenden. Punt uit.

  reageer
 • Jeroen

   

  1 goed flowerbed weegt al 25kg, en dat Is binnen 2 minuten op.

  reageer
 • George

   

  Nou Ron dan koop jij zeker alleen maar kleine knallertjes. Daar doe je wel een paar dagen mee met 25Kg. Een goeie cakebox met 3Kg aan kruit en een totaal gewicht van 10Kg schiet toch echt wel binnen 1,5 minuut de lucht in. Dus wil je met de buurt een leuk feestje houden, kom je al snel boven de 200Kg.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • ron

   

  tot 25 kg mag ........ dat krijg ik echt niet op ..... alweer beetje suffige reactie van super negatieveling dus die de wereld als verbod ziet

  reageer
 • ron

   

  en hoe denk jij dan dat de politie erachter kan komen ? domme reactie

  reageer
 • Early Times

   

  ...De politie vond het na een anonieme tip... Er lopen dus allemaal klikspanen rond? Inderdaad: bah...bah...en nog eens bah.

  reageer
 • Jay

   

  Ik begin zo langzamerhand te geloven dat Nederland een enorm probleem armer is als er een totaal verbod komt op consumentenvuurwerk. Het vuurwerk van tegenwoordig is zo zwaar, dat hoort niet in de handen van amateurs. Op veel plekken een professionele show, maar geen verkoop meer aan particulieren. O, wat zou Nederland daarvan opknappen.

  reageer
 • George

   

  Wat een mooie reactie. Zo is het maar net inderdaad. We mogen niet in de tuin werken met mooi weer, muziek die volgens de buren te hard staat. Jaloezie omdat jij perfect kan BBQen en bij de buren alles mislukt, nee dan maar lekker zeiken over jou en zelf oogkleppen opdoen. Kortzichtigheid en hypocriet als de pest. Iedere gelegenheid zoeken om te zeuren of een anonieme aangifte te doen. Bah bah en nog eens bah.

  reageer
 • Wilco

   

  Nee, dat wordt voor hem geen vuurwerk afsteken dit jaar. Bijna iedereen heeft wel wat te zeuren over van alles. Nou daar gaan we dan. Ja, vuurwerk moet maar lekker afgeschaft worden. Nee, we willen geen zwart piet meer, is discriminate. Nee, we willen geen katten meer op straat, of in onze tuin. Nee, we willen geen honden geblaf meer horen, kunnen we niet tegen. Nee, we willen geen last meer hebben van barbecue rook van onze buren in de zomer. Nee, we willen geen vrolijke gezellige buren hebben in de achtertuin. Nee, we willen geen toeterende auto's meer horen als oranje weer wint. Nee, we willen geen getimmer, of geboor meer horen tijdens het klussen. Niks is goed, bijna iedereen moet maar ontzettend saai zijn... Bah. bah, bah, en nog eens bah...

  reageer
 • Jip

   

  Inderdaad.

  reageer
 • Steven Stedenwijker

   

  En was het daadwerkelijk met de buren gekocht? Het zou een lekker stel daar aan de lindengouw

  reageer
 • ronald

   

  Dat word geen vuurwerk afsteken dit jaar

  reageer
 • Avd

   

  Prima straf. Eindelijk afgestapt van die werkstraffen

  reageer
 • havenaar

   

  Goh, dit figuur is wel héél hardleers. Kneus.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert