De zeven leukste kersttips voor dit weekend

FLEVOLAND
De kerstvakantie is begonnen en daarom zet Omroep Flevoland de zeven leukste kerstmarkten en andere uitjes voor je op een rij. Veel plezier!

1. Kerstmarkt tussen de elanden
Alweer de tiende editie van de kerstmarkt in het Natuurpark Lelystad. Zaterdag vanaf 14:00 tot 20:00 kun je gratis genieten van een markt met meer dan zestig stands. Met een kampvuur, optredens van Jeugd Theater Lelystad en een lichtjestocht.

2. Mystieke kerstwandeling in het bos
Boswachter Harco Bergman heeft weer iets leuks georganiseerd in het Kuinderbos bij Bant. Zaterdag vanaf 18:00 kun je een mooi verlicht parcours lopen. Tijdens de loop wordt er muziek gespeeld. We moeten nog wel even duimen voor de organisatie, want de afgelopen twee jaar ging het evenement niet door vanwege slechte weersomstandigheden.

3. Komt de kerstman op de scooter naar Dronten?
In winkelcentrum SuyderSee in Dronten is zaterdag en zondag te genieten van glühwein, warme chocolademelk, kerststol en live muziek. Ook de kerstman is erbij en als je dit jaar een volle spaarkaart verzamelt tijdens het winkelen kun je een scooter winnen.

4. Met een kaarsje door het Almeerderhout
Onder het genot van een knapperend haardvuur een met kaarsjes verlichte route over stadslandgoed de Kemphaan wandelen. Op zaterdagavond mag dat vanaf 19.00 uur op eigen gelegenheid. Het gaat om een route van 2km. Ook hier wordt glühwein en warme chocolademelk geschonken. Om 21:00 worden de kaarsjes weer gedoofd. Aangelijnde honden mogen trouwens gezellig mee.

5. Swifterbant wordt omgetoverd tot kerstdorp
Jongerenbelangen Swifterbant tovert het dorp zaterdag om in Charles Dickens-stijl.
Van 18.00 tot 22.00 uur zijn er kraampjes op De Greente. Toegang is gratis en voor alle leeftijden. De organisatie hoopt dat de bezoekers verkleed komen!

6. Winkelen tijdens "Stille nacht"
In de Almeerse Citymall wordt de stilte opgevuld door kerstliedjes van Vocal Motion. Dit Almeerse koor zingt op zondag alle kerstklassiekers van 15:30 tot 17:30.

7. Rennen voordat de kerstkilo's eraan zitten
Wil je al die glühwein, kerststol en chocolademelk er weer af rennen, dan moet je naar Dronten. Want daar wordt traditioneel de Kerstloop georganiseerd. Zaterdag gaan vanaf 13:00 ruim 2.200 lopers van start voor hun afstand op de 5 km, 10 km, halve marathon of de 1km kidsrun. Als je niet gaat rennen, kun je altijd nog de sportievelingen aanmoedigen.

reacties (9)

 • ronald

   

  Door mijn reactie is de agenda in eens veel groter en weet ik weer wat meer bedankt allemaal

  reageer
 • sandra

   

  22 december vanaf 12 uur van alles te doen in de gordiaan zoals braderie, optredens door de stad heen, een podium met horeca op het agorahof lichtjes parade, de kerstparade en een spetterend feest 's avonds

  reageer
 • August

   

  Zo even naar de supermarkt, de koelkast aanvullen.

  reageer
 • Lelystedeling

   

  en op de Bataviawerf en in museum Nieuw Land zijn ook veel leuke activiteiten. En met het openbaar vervoer bereikbaar!

  reageer
 • Rob

   

  Op zondagmiddag geeft popkoor Expression een kerstoptreden in winkelcentrum Kroonpassage in Lelystad. Aanvang 14.00 uur, gratis toegang.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Tja

   

  Hoe verzinnen ze de tips, de kaarsen route in de orchideeën hoeve staat er niet eens bij?

  reageer
 • Marijke

   

  Jammer dat veel tips niet goed per OV te bereiken zijn.

  reageer
 • Hendrik

   

  Als je het toch al flops noemt, zul.je het ook niet echt missen, toch? Maar 'Stille Nacht' in Underground staat er ook niet bij.....

  reageer
 • ronald

   

  Is mis Lelystad de gordiaan ,of doen we dit jaar weer niets ,buiten de kerstflops om

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert