24 uur geld inzamelen tijdens Serious Dorpsfestival

BIDDINGHUIZEN
In het Koetshuis in Biddinghuizen is vrijdagavond de aftrap gegeven voor het Serious Dorpsfestival. Gedurende 24 uur zamelen inwoners geld in voor Serious Request, een landelijke actie van de radiozender 3FM.
Tijdens dit etmaal zijn er verschillende activiteiten waaraan kan worden deelgenomen door geld te betalen. Volgens de organisatoren is Biddinghuizen bekend door de grote festivals die er worden gehouden en daarom is er voor gekozen de inzamelactie de naam Serious Dorpsfestival te geven.

Goed doel
Dit jaar staat 3FM Serious Request stil bij de bijna 50 miljoen kinderen en jongeren die slachtoffer zijn van een oorlog. Hierdoor hebben zij geen scholing en toekomstperspectief. Het Rode Kruis ondersteunt hen om vaardigheden te leren die ze op school, in een vervolgopleiding of op de arbeidsmarkt kunnen toepassen.

Almere
Ook in Almere werd geld ingezameld voor Serious Request. Studenten en medewerkers van het MBO College Almere hebben zich de afgelopen weken onder het motto 'onderwijs voor onderwijs' ingezet om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor jongeren in conflictsituaties. De verschillende acties leverden een totaalbedrag op van 7026,61 euro.
Een groep docenten en studenten is vrijdagmiddag naar Het Glazen Huis in Heerlen vertrokken om daar de cheque te overhandigen.

reacties (4)

 • Dr.Jake

   

  Ik geef uit princieoe niks dat met (beter) school of voedesel voor kinderen in arme/ontwikkelingslanden te maken heeft. Beseft men wel dat hierdoor men zelf over ongeveer max 20 jaar een eigen concurrentie zit te kweken enz. Want als die mensen in die kanden slimmer resp. slim genoeg worden om werkzaamheden te uit te voeren die wij hier doen wordt door de lage(re) loonkosten daar weer werk verplaats/verhuisd baar die lage loon landen en wij zitten weer mer een hoegere werkeloosheid hier. Denk niet alleen maar aan productiewerk. Tegenwoordig kunnen zelf vele (indirecte) diensten dmv internet ook naar het buitenlands door het bedrijf worden verhuisd naar lage(re) loon landen. Denk aan de call-/email-centers in India en Philipijnen. En als de jonge generatie hier in NL dadelijk werkeloos is vanwege de concurrentie in die arme landen : wie betaald/werkt er dan voor mijn pensioen ? Dus ik heb de bevolking in arme/ontwikkelingslanden graag nog dom(,ziek en honger mag) misschien nog vechtend ook.

  reageer
 • Hans

   

  Ron en johan54 zijn vast heeeeeel actief met acties voor al die arme lokale stumpers. O wacht, natuurlijk niet.

  reageer
 • johan54

   

  Praat voor jezelf Hans. Ik doe veel voor kinderen en ook voor ouderen. Dat is mijn doelgroep en ik krijg daar veel blije gezichten voor terug. Een kinderhand is snel gevuld en voor de ouderen ben ik een aantal dagen per week voor in de weer. Twee groepen in dit land die door alles en iedereen in de steek gelaten wordt. Een actie is goed maar te vaak en te veel wordt ons eigen volkje aan de kant gezet. Heb jij wel eens een tas met boodschappen voor de deur van zo'n gezin gezet zonder dat ze weten waar het vandaan komt? Ik denk dat ik het antwoord wel ken.

 • Ron

   

  Je laatste zin klopt niet Hans.mlast ik het daarbij laten.

 • johan54

   

  Als nu een deel gebruikt zou worden voor de duizenden Nederlandse kinderen die onder de armoedegrens leven zou het een goede actie zijn, maar onze eigen kinderen worden vergeten en alles naar de bobo's en het buitenland. Daarom doe ik niet mee met dit soort onzin en probeer nog iets te doen voor de kinderen in mijn eigen buurt. Enig idee hoeveel kinderen niets krijgen met sinterklaas of kerst en niet meekunnen met schoolreisje. Zomerkleding in de winter moeten dragen? Kijk eens goed om je heen en kijk niet alleen naar het buitenland

  reageer
 • Ron

   

  Zo sneu die lokake aandachttrekkers. Meeliften. Verzin zelf iets leuks.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert