Almere wil voortrekkersrol bij bouw kleine huizen

ALMERE
Almere hoopt de komende twee jaar een voortrekkersrol te spelen om het Amerikaanse fenomeen Tiny Housing naar Nederland te halen. Dat is de bedoeling van de WoonExpo, die de gemeente de komende twee jaar wil organiseren.

Tijdens de Expo kunnen belangstellenden zelf hun mini-huis bouwen in Almere Poort. De kosten daarvan zijn voor eigen rekening. De gemeente draagt 550.000 euro bij.

Dat bedrag is bedoeld voor onder andere de aanleg van wegen en het verzamelen van kennis over de experimentele woonvorm.

reacties (13)

 • Hannes

   

  Gewoon moderne volkstuintjes, hebben ze de Floriade ook niet nodig. Land en tuinbouw, en woningbouw op een nieuwe locatie.

  reageer
 • Krek

   

  Dit is puur politiek. Er is on almere in het geheel GEEN vraag naar deze woonvorm voor kabouters. WEL vraag is er naar betaalbare sociale huurwoningen, maar ja dat is niet zo hip natuurlijk.

  reageer
 • Sjaak de

   

  De volière welke afgebeeld op de foto moet even c.a.35.000 euro kosten, dat hier nu markt voor is geeft wel aan hoe het met onze samenleving is gesteld qua samenleving zijn. Wij burgers tolereren het dat er voedselbanken zijn dat er zwervers zijn dat er zieken en ouderen zijn welke creperen op last van de bekende politici. Alle vangnetten zijn weggemaaid door de huidige coalities van het kwaad. We kopiëren al decennia het Amerikaans model, de grote metaalkleurige campers ontbraken nog maar deze Oom Tom achtige huisjes veroveren blijkbaar nu onze aanstaande getto's. In een woord TRIEST.

  reageer
 • De ingenieur

   

  Het is uw geld niet. Het is van de gemeente en de gemeenteraad gaat over de besteding van het budget.

  reageer
 • Piet

   

  Hoe zit het met de inbraakgevoeligheid van deze hutjes? Of gaan ze er van uit dat mensen met dit budget toch geen dure spullen hebben?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Texan-gale

   

  Bedoeling Van Tiny house is vanuit VS was dat je huur of hypotheek vrij kan zijn en alleen de vaste lasten van electra hoef te betalen. Of helemaal niet ( zonnepanelen en houtkachel). He kan dan met dat huis gewoon de weg op. Ook kan gebruiken voor je ouders zorgeloos in je tuin kan wonen maar op wielen als een caravan/trailer. Het gelddrag van het maken kost tussen de 2500 tot 5000 te maken. Wat deze huisjes gaat kosten zal weer flauw vallen van belachelijk huis prijzen.

  reageer
 • Gerrit

   

  Nee hoor, is niet vreemd. Dat is het verschil tussen bouwregelgeving en bestemmingsplan. Op basis van bouwregelgeving zou je misschien prima permanent kunnen wonen in je stacaravan. Maar het bestemmingsplan heeft de grond vast aangeduid als recreatie en daar nag je niet permanent wonen.

  reageer
 • Joop

   

  He, zie ik daar een woonwagen? Daar hebben ze toch van die woonwagenkampen voor? Geldverspilling!

  reageer
 • kantman

   

  als dit wel mag, waarom mag je dan niet wonen in vakantiehuizen? onze stacaravan heeft meer ruimte dan dit huis en is van alle gemakken voorzien incl. centrale verwarming maar er permanent wonen mag niet. Nederland wordt steeds vreemder qua regelgeving.

  reageer
 • michael

   

  geen geld voor de houten bruggen of groen onderhoud in de stad maar wel voor de kabouter huisjes ?? we mogen wachten tot het moment dat de burgemeester gaat zeggen dat Almere niet zo'n rijke gemeente is.

  reageer
 • Jan

   

  Je kunt er altijd kippen in houden geen weggegooid geld.

  reageer
 • willem-stad

   

  Sorry dat ik dit opmerk ,maar dit lijkt toch wel erg op die oude woonboten in Utrecht op het verkeerde pad. Denk dat je voor minder een ruimere 2 kamer appartement of studentenwoningen kunt neerzetten of wordt de grond gepacht?

  reageer
 • Willem D

   

  Oja wie zijn geld ,ONSGELD gemeente

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert