Weerwind wil 'Gideonsbende' van jonge Almeerders

ALMERE
Burgemeester Franc Weerwind van Almere wil een groep Almeerse jongeren om zich heen verzamelen die de stad in de regio en in het land kunnen vertegenwoordigen. Dat schrijft hij in zijn wekelijkse column voor Almere Dichtbij.

Deze zogenoemde 'Gideonsbende' moet Almere beter op de kaart zetten. De burgemeester schrijft dat hij in de eerste honderd dagen van zijn burgemeesterschap heeft gemerkt dat de jongere generatie 'geen issue heeft met Almere'. Daardoor zouden zij goede ambassadeurs zijn voor de stad.

De benaming Gideonsbende is een verwijzing naar een Bijbels verhaal. Waarin Gideon met behulp van een kleine voortrekkersgroep strijdbare mannen een groot leger weet te verslaan.

reacties (7)

 • -Z-

   

  De zoveelste PR blunder van de stad. Wat gaan die jongeren op welke manier waarover vertellen en uitdragen dan ? Komt er een cursus ''aangepast spontaan Almere promoten'' ? Gaat ACM ze inpraten ? Gaan ze hetzelfde verhaal, alleen met andere (straat)namen, vertellen als jongeren uit andere steden ? Het is een slap inhoudsloos idee met weinig perspectief. Zolang Almere zich druk maakt over haar imago en vind dat daar veel te veel tijd en energie geld en non-creatitviteit in moet worden gestoken, is dat tegelijkertijd allemaal zinloos. Net zo zinloos als hier kritieken typen en plaatsten trouwens :) .

  reageer
 • Robert

   

  Tja, het imago van Almere. Ik woon hier nu bijna twintig jaar en kan niet zeggen dat het er beter op geworden is. Deze stad heeft grote problemen en ontbeert gezelligheid.

  reageer
 • Jerry

   

  Elke beweging in de goede richting begint met de eerste stap. Vooral doorlopen dan wordt 't nog wat. Prettige feestdagen iedereen.

  reageer
 • profeet

   

  ook ik was een getogen almeerder van eind juli 1977 tot 1 februari 2003 en de tweede periode van 17 oktober 2012 tot 11 augustus 2015 en zeg wel tegen u die altijd kritiek hebt,dat er ook christelijke jongeren zijn in almere met hun levens overtuiging die Almere wel op de juiste wijze positief op de kaart willen zetten vanwegen hun evangelische christelijke overtuiging en walgen van alle kritiek en rottigheid in de stad almere dat nu eindelijk het roer omgaat.afz john johan otten ooit almeerse inwoner.

  reageer
 • Jos

   

  Neemt Almere z'n jonge talenten eindelijk serieus? Tot nu toe moesten ze hun heil elders zoeken. Om vervolgens daar te moeten horen dat geboren en getogen te zijn in Almere geen aanbeveling is.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Dr.Jake

   

  Zeker weer van dezelfde vandaaltjes die als belonig een scatebasn kreeg als ze minder vernielden. Belachelijk! De jeugd moet erst maar zich leren gedragen als ze iets zeggen wil hebben laat staan Almere vertegenwoordigen.

  reageer
 • almere

   

  nou franc ruim eerst de bende in het stadhuis maar eens op , want die bende blijft maar met geld strooien en almere staat al op de kaart maar dan wel negetief op veel flakken

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert