Meer bedrijfsgrond en woningen verkocht

LELYSTAD
De gemeente Lelystad heeft dit jaar drie hectare bedrijfsgrond verkocht. Dat meldt wethouder Jop Fackeldey.

De grond is verkocht op industrieterreinen Noordersluis, Oostervaart en Flevopoort aan nieuwkomers en bedrijven die hun vestiging hebben uitgebreid. Vorig jaar raakte Lelystad geen enkele hectare kwijt aan bedrijven.

Ook de Lelystadse woningmarkt is dit jaar aangetrokken. Fackeldey meldt dat er 85 nieuwbouwwoningen zijn opgeleverd, tegen 18 vorig jaar. Voor 2016 is de wethouder optimistisch, want er liggen al overeenkomsten voor de bouw van honderd woningen.

reacties (2)

 • kijk eerst of je mensen met te koopstaande woningen kan helpen, ipv alleen maar nieuwbouwen en ondertussen de helft leeg hebt staan!

  reageer
 • Sjaak de

   

  Hmmm klinkt mooi vooral als het nieuwe bedrijven betreft van buiten de regio, de bestaande vestigingen welke (uitbreiden) kunnen vrijwel nooit hun oude vastgoed slijten en gebruiken hun oude plek of helemaal niet of voor wat opslag, complete verloedering van industrieterreinen tot gevolg. Soms zie je prachtige welvarende bedrijven van naam op verloederde industrieterreinen met veel criminaliteit, het wachten is op hun vertrek.

  reageer
 • Jaap

   

  Sjaak,Sjaak , probeer eens wat leuks te maken van je leven.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert