Onderzoek gevolgen windmolens voor beschermde dieren

FLEVOLAND
De provincie Flevoland moet laten onderzoeken welke invloed nieuwe windmolens hebben op beschermde diersoorten.

Dat is één van de adviezen die de provincie heeft gekregen op de MER van het Ontwerp Regioplan Windenergie Zuidelijk en Oostelijk Flevoland. MER staat voor Milieu Effect Rapportage, oftewel onderzoek naar de gevolgen voor de natuur.

Het beleid van de provincie houdt in dat de vele kleine windmolens op den duur plaats moeten maken voor minder maar grotere windturbines. In de overgangsfase die een aantal jaar duurt is nog niet duidelijk welke gevolgen dit zogenoemde 'dubbeldraaien' heeft voor bijvoorbeeld vogels en vleermuizen.
reacties (6)

 • Cor

   

  Zal ik eens de uitkomst van het onderzoek voorspellen??? Niks loos hoor vogelsterfte valt wel mee.. Wedden!!??

  reageer
 • Barbara

   

  Ik ben langs het IJsselmeer rond Maxima Centrale een aantal malen gedode rothganzen tegengekomen. Het is triest en tegelijkertijd aandoenlijk om te zien hoe dan de rest van hun familie rondom zo'n dier aan het rouwen zijn. Juist de molens die op de grens staan van weiland en water daar gebeuren de meeste ongelukken. Op hun doortocht naar Engeland b.v. tanken ze net nog even in de weilanden bij langs de kust om vervolgens bij vertrek aangerand te worden. Jammer en zielig.

  reageer
 • kees d.

   

  Er is al eens een Zeearend door midden geslagen door zo'n windmolen. Aan de kust liggen er altijd dode zeevogels onder de windmolens. Zonne energie is een heel stuk milieu vriendelijker.

  reageer
 • Moo

   

  Typisch een gevalletje van de koe achteraf in de kont kijken.......

  reageer
 • Swiebertje

   

  Beter dan hier in de NOP, daar gold de crisis en herstelwet nog waardoor allerlei procedures niet doorlopen hoefden te worden.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • jo jo

   

  Komen ze weer lekker laat mee..

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert