Geen asbest gevonden, aanleg glasvezel hervat

LELYSTAD
Glasvezelbedrijf Reggefiber heeft zijn werkzaamheden in Lelystad grotendeels hervat. De aanleg van glasvezel in vier Lelystadse wijken werd afgelopen zomer stilgelegd, omdat bij graafwerkzaamheden mogelijk asbesthoudend materiaal was aangetroffen.

Volgens Reggefiber is uit onderzoek gebleken dat aan de voorgevels van woningen in De Schans, De Stelling en De Veste waarschijnlijk geen asbesthoudend materiaal is gebruikt.

Dit betekent dat woningen in deze drie wijken vermoedelijk al voor eind volgende maand alsnog glasvezel kunnen krijgen. Het onderzoek in de Zuiderzeewijk is volgens Reggefiber nog niet afgerond.

reacties (3)

 • Lola

   

  Hier in de Waterwijk heb ik het glasvezel wel laten aanleggen.. meer voor je weet maar nooit. Mocht ik het toch eens willen proberen kan het altijd nog. Over het asbest trouwens.. een paar weken terug grote envelop met daarin de tekst dat, zoals Centrada persoonlijk al eerder heeft meegedeeld, er asbest zit in de bodemplaat van de meterkast en in de spouwmuren. Een sticker op A4-formaat om in de meterkast te plakken in geval van calamiteit. Nu kan dit asbest geen kwaad, maar dat je dan een brief krijgt waarin staat dat je persoonlijk benaderd bent.. wij niet.

  reageer
 • Bas

   

  Waar de ene helft van Lelystad hier -ja echt- naar uitkijkt, heeft de andere helft het alweer opgezegd. Ik hoor hier in de Landstrekenwijk alleen maar verhalen van mensen die de glasvezel weer hebben opgezegd

  reageer
 • Ejb

   

  Kortom, het aanleggen van de glasvezel in de zuiderzeewijk gaat nog een half jaar of langer duren.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert