Provincie en gemeente ruziën verder over vakantiepark

DRONTEN
De verhouding tussen de provincie en de gemeente Dronten staat onder druk door een verschil van inzicht over een vakantiepark. Het gaat om recreatiewoningen op het complex Zuiderzee op Zuid, bij Biddinghuizen. De gemeente wil daar permanente bewoning toestaan, om de verkoop van de huizen te bevorderen. Maar de provincie steekt daar een stokje voor.

Het verschil van inzicht bestaat al langere tijd, maar nu Dronten heeft besloten het standpunt van de provincie te negeren, komt de kwestie op scherp te staan.

De provincie heeft de gemeente inmiddels laten weten desnoods juridische stappen te ondernemen om permanente bewoning tegen te houden.

reacties (15)

 • Aat de jonge

   

  Ik doe toch wat ik zelf wil !!

  reageer
 • Wendy

   

  Ik vind het juist wel lekker eigenwijs van Dronten om tegen de stroom in te zwemmen. Begrijp alle negatieve reacties niet zo goed. En een VVD gedeputeerde die in gaat grijpen, dat is toch wel sterk. We zouden in dit land eens wat meer buiten de lijntjes moeten durven denken en een ander wat gunnen. Alles dichttimmeren met regeltjes bevredigt bange mensen wellicht maar ik zie liever een gevarieerde samenleving waar veel mogelijk is.

  reageer
 • Gerrit

   

  Asielzoekers is de bedoeling, gemeente wil geld zien

  reageer
 • henk a van den brink

   

  Als ik het mij goed herinner was de oorspronkelijke afspraak dat de projectontwikkelaar een beperkt aantal woningen voor permanente bewoning mocht bouwen en dat de rest recreatiewoning zou zijn.

  reageer
 • Deetje

   

  Ketelhaven was ook een recreatie park, mag nu ook iedereen permanent wonen. De gemeente Dronten heeft zo haar eigen wetjes en regels

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Pim

   

  M.b.t. het grondgebruik stelt iedere gemeente haar eigen Bestemmingsplannen op. Welke door de Raad worden bekrachtigd. Zie ‘Bestemmingsplan Buitenplaats en Waterparc Veluwemeer (8062)’ - Artikel 3.4. Specifieke gebruiksregels: “Tot een strijdig gebruik van gronden en bouwwerken, wordt in ieder geval gerekend: c) het gebruik van gebouwen voor permanente bewoning, met uitzondering van de bedrijfswoningen.” Duidelijke taal zonder moeilijke woorden. Door hierop niet te handhaven ondermijnt de gemeente zichzelf als ambtelijk apparaat. En de Gemeenteraad zich als controleorgaan. Besturen vereist zekere kwaliteit en kunde, minimaal begrijpend lezen en kritisch bevragen. En zeker geen ‘kruideniersmentaliteit’.

  reageer
 • Ron

   

  De burgemeester bepaalt zelf de wet. Weer een voorbeeld van burgemeesterlijke ongehoorzaamheid.

  reageer
 • Bert

   

  Dit zaakje stinkt. Ooit een veel te ambitieus plan gerealiseerd door bouwbedijf/projectontwikkelaar Bramer met een oud wethouder van Dronten in de top na zijn politieke carriere. Nu zit men op de blaren en proberen partijgenoten na hem het nog even recht te breien.

  reageer
 • Cor

   

  Reden te meer om als gemeente Dronten aansluiting te zoeken bij de regio Zwolle. De provincie Flevoland denkt alleen maar aan het belang van Lelystad en Almere. Ik begrijp dat ze in Dronten hun eigen plan trekken. Gedeputeerde heeft meer oog voor prestigeproject luchthaven dan voor andere lokale inwoners van zijn eigen provincie.

  reageer
 • Ilse

   

  Die tijdelijke wethouder denkt ook; wat kan mij het schelen, ik probeer het gewoon. En als er ellende van komt dan is het de volgende/eigenlijke wethouder die de klappen op mag vangen.

  reageer
 • Hannes

   

  Gemeente Dronten veel succes, was al jaren bekend dat het zou gaan gebeuren.

  reageer
 • hans van veen

   

  Als de gemeente dit toestaat betekend het groen licht voor de andere recreatiebedrijven om over te gaan op permanente bewoning,veel van parken willen dit graag maar het bestemmingsplan staat het niet toe, ik denk dat ook hier door de gemeente Dronten een deal is gemaakt met de project ontwikkelaar

  reageer
 • Klaas

   

  De gemeente Dronten denkt zeker dat de wetten niet voor hun van toepassing zijn net als in het dossier RTV8 waar ze een uitspraak van de bezwaarcommissie ook naast zich neer leggen. Het wordt de hoogste tijd dat ze eens terecht gewezen worden dus provincie Flevoland pak ze maar aan misschien dat ze dan eens gaan realiseren dat ook de gemeente Dronten zich aan de wet moet houden.

  reageer
 • KC

   

  Als je permanente bewoning toestaat dan krijg je de zelfde problemen als in Zeewolde, Harderwijk, Ermelo, e.d.

  reageer
 • ViKing79

   

  Provincie heeft gelijk. Nokken met die permanente bewoning. Tenzij de bewoners normale belastingen moeten betalen, geen lagere lasten oid.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert