Kinderen azc mogen voetballen bij Sporting Almere

ALMERE
Kinderen in het asielzoekerscentrum in Almere kunnen een gastlidmaatschap krijgen bij voetbalvereniging Sporting Almere.

Door een extra subsidie van de gemeente kunnen de kinderen vanaf 1 februari gratis trainen en voetballen met de teams van Sporting Almere.
Het gastlidmaatschap geldt alleen voor kinderen op een azc. Wanneer een kind uit het azc vertrekt, kan een andere jonge asielzoeker het lidmaatschap overnemen.

In totaal is er bij Sporting Almere plek voor zo'n twintig voetballertjes. Er wordt nog bekeken of andere sportclubs mee willen doen aan dit project.

reacties (9)

 • Klaas

   

  Door een extra subsidie van de gemeente kunnen die kinderen gratis trainen... Blij te weten dat wij belastingbetalers wel de buikriem moeten aanhalen maar de extra subsidies worden zomaar weggegeven. Bezuinigen moet iedereen. Maar voor de overheid is bezuinigen dat de belastingbetaler bezuinigd en niet zij!

  reageer
 • Ton

   

  Wilt u hier mee zeggen dat anderen niet geholpen mogen worden, u mag blij zijn dat u niet onder de omstandigheden hebt moeten leven zoals deze kinderen. Misschien heeft u het niet makkelijk daar kan ik niet over oordelen echter u eet er geen snee brood minder om als deze kinderen een steuntje in de rug krijgen. Ik wens iedereen fijne en gelukkige Kerstdagen.

  reageer
 • henkie

   

  Mijn zoon staat al een bijna een jaar op de wachtlijst voor voetbal. Wat moet ik hiervan vinden? We worden gedwongen om PVV te stemmen met dit soort gedoe.

  reageer
 • Lizzy

   

  En mijn zoontje dan? Moet dik Ervoor betalen

  reageer
 • Hans Brouwer, Zeewolde

   

  Beste Grondstof, Ik woon wel niet in Almere, maar heb het wel even voor u nagevraagd. In Almere kunnen kinderen van de armsten onder ons een beroep doen op het Jeugdsportfonds. Ik vind het een goed initiatief van Sporting Almere om de kinderen uit het azc een gastlidmaatschap te geven. Bravo!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • joop

   

  Ja Joop, de gemeente betaald OOK mee voor de allerarmste Nederlanders, dat gaat al jaren via het jeugdsportfonds. Dus weet je nog kinderen die het nier breed hebben dan kan je ze gerust aanmelden. Hoe kan iemand er nou tegen zijn dat kinderen uit oorlogsgebieden gratis kunnen sporten?

  reageer
 • Lelystad

   

  Nou mischien. Wat voor svl dan kan De b7weer gewoon. Voetballen. Was een bele leuke. Team

  reageer
 • Helemaal mee eens,het gaat nu wel er Ver..maar grondstof geloof me het is ze idd allemaal om de poen te doen..

  reageer
 • grondstof

   

  Kinderen van de belasting betalende inwoners mogen voor een bedrag van rond de 250 euro/jaar een balletje trappen. Betaald de gemeente ook het lidmaatschap aan sportverenigingen voor de aller armsten onder ons? Ook weer zo iets waarvan je denkt, waarom dit onderscheid. Of verdienen gemeenten zoveel aan vluchtelingen dat er geld genoeg is om lidmaatschap voor die bevolkingsgroep te betalen?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert