Grote politiecontrole in Lelystad

LELYSTAD
De politie heeft dinsdag in Lelystad een grote verkeerscontrole gehouden.

Bij Scholengemeenschap Arcus en in de buurt van de McDonalds werden auto's van de weg gehaald en gecontroleerd. Ook de belastingdienst was bij de actie betrokken.

Een woordvoerder van de politie was niet in staat om verdere details te geven.

reacties (17)

 • Bromsnor

   

  En gelijk Larserpoort even op slot gooien. Alle kentekens scannen, vrachtwagens controleren. Arbeidsinspectie overal naar binnen. Eens zien hoe het gaat.

  reageer
 • Dirk Zaan

   

  Je mag toch aannemen dat men een kentekenscanauto heeft gebruikt en dat degenen met uitstaande vorderingen dan bekend worden en uit het verkeer gehaald worden. Als er voor de rest niets te doen is zou je nog op zicht auto kunnen controleren op technische staat of contrabande. Het aardigste zou zijn om ook een snelheidsmeting te doen op de linker baan. Wie weet wat je daar nog van de weg kan halen. Overigens zou men in het nabij gelegen poldergebied ook een controle kunnen doen. Overtredingen genoeg bij het plattelandsvolk. Die altijd wel boos zijn als anderen naar hun mening te hard over hun wegen zouden rijden.

  reageer
 • Flevoburger

   

  Beetje lullig zo voor de feestdagen. Heb je ooit zo'n grote controle gezien om bijvoorbeeld de straat criminaliteit in Almere aan te pakken?

  reageer
 • Flevolander

   

  Vreselijke acties dit, en waarom terecht? We doen allemaal ons best om aan alle verplichtingen te voldoen. Maar soms gaat het net niet of helemaal niet. En dan kan je opeens van het een op het andere moment je auto kwijt zijn en en je schuld die je al had bij de BD of CJIB of andere overheidsinstanaties met 750 hoger zijn. Ik ben een keer aangehouden en ook de BD stond er volgens de medewerker stonden er nog bedragen open. Natuurlijk niet mevrouw zie hier op mijn ing app alles betaald al een jaar geleden. Sorry meneer dat kunnen wij niet verifieeren het is zondag. Wij nemen NU! uw auto in beslag. Stond ik dan in hengelo met mijn zoon van 7, een andere ambtenaar zei daarop dat wel verder mocht rijden maar ik zou een Bdeurwaarder op bezoek krijgen en de bezwaren die ik heb moeten indienen kosten mij als ondernemer geld. Om te bewijzen dat een bedrag van 68 euro op hun rekening stond. Ik heb geen goed woord over voor dit soort acties. Politie oke prima criminelen zoeken en snelheidscontroles uitvoeren. Voor alle administratieve overtredingen hebben ze dure computersystemen en kunnen ze gewoon lekker op kantoor blijven en mailtje sturen naar je "mijn overheid" inbox of die blauwe envelop.

  reageer
 • Antje Ha

   

  Er staat niet één detail in het artikel en vreemd genoeg weten velen wat er allemaal goed en fout is aan deze controle.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Adri

   

  Er is weer een cao bij de politie. Dus gelijk maar weer burgers lastig vallen

  reageer
 • loek

   

  wat een armoe , elk jaar weer de burger leeg zuigen schande! !

 • Michael

   

  Er zijn ook mensen (zzpers) die in de problemen komen door omstandigheden willen graag betalen maar kunnen niet betalen en dan kun je hulp krijgen van het zelfstandige loket alleen duurt het 4 maanden voordat je geld krijgt alleen is het dan al te laat (faillissementen klanten die veel te laat betalen of gewoon weg niet betalen dan rij je in zo een fuik en dan neemt de belastingdienst meteen je auto in beslag je enige bron van inkomen word zo onder je neus afgenomen kun je niet betalen das dan dikke pech dan wordt je enige bron van inkomsten geveild voor een kloten bedrag en oja je krijg ook nog sleepkosten 350€ er over heen Ja er zijn echt mensen die wel kunnen betalen maar er zijn ook mensen die er zelf niks aan kunnen doen en die groep is ook de sjaak wel jammer voor zo een welvarend land als Nederland

  reageer
 • Hano

   

  Dit is inderdaad helaas vaak de harde werkelijkheid. Dit soort gevallen zijn steeds meer aan de hand.

 • jan

   

  De politie mag controle uit voeren en aan u vragen of ze in uw auto mogen kijken als u dit niet wil dan kunnen ze niks doen tenzij er een Douanebeambte er bij is dan mag deze uw auto onder zoeken dus als men u vraagt om in uw auto te kijken dan kan u hier om vragen.

  reageer
 • Sjaak de

   

  Met een volmacht van de burgermeester mag de politie (opsporingsambtenaar) in jou auto rond snuffelen, zonder volmacht mag de politie jou sommeren kofferbak, dashboard kastje etc te openen in hun bijzijn.

 • rikky

   

  ga lekker echt werk doen en,niet op het laatste moment jullie kas spekken,er loopt genoeg tuig rond...

  reageer
 • de Sjaak

   

  Oke controles prima maar voor een klein gaatje in mijn uitlaat 280 euro vind ik wel heel erg zijn doel voorbij schieten. De jongetjes en meisjes waren weer blij dat ze wat gevonden hadden. Nou ik hoop dat onze wet handhavers weer een goede kerst hebben.

  reageer
 • Lely...

   

  Jij hebt ook ALTIJD wat. Zoek je het op...???

 • Hans

   

  Wel eens goed oogelet: eerste keer dat de aspirant agenten, onder begeleiding bonnen migen schrijven. = 2x per jaar...

  reageer
 • Als u zich normaal gedraagt, netjes je belastingen betaald en zorgt dat je alles op orde heb heb je niks te vrezen lijkt mijn.

  reageer
 • Tina

   

  wat denken ze er is kerstparade genoeg auto's voor een politiecontrole

  reageer
 • Timo

   

  Gelijk hebben ze ... geen belasting betalen, boetes niet betalen maar wel groots kerstinkopen doen en vooral veel kadoos. En als iedereen gewoon netjes betaalt, normaal rijd, en zich keurig gedraagt dan was deze actie niet nodig geweest. Een boete krijg je niet voor niks ...

  reageer
 • Pzaal

   

  Aha, het is weer December, De boete quota's moeten weer opgevuld worden.

  reageer
 • Sjaak de

   

  "Een woordvoerder van de politie was niet in staat om verdere details te geven." Is het weer zover, hij kan zijn lolly toch wel even weg leggen?

  reageer
 • Flevolander

   

  Top! Haal de wegpiraten en wanbetalers maar van de weg. Mogen ze vaker doen en dan zonder aankondiging.

  reageer
 • Dick

   

  Je vergeet dat de hoge raad net een vernietigend oordeel heeft geveld over alles wat met verkeerscontroles bereikt wil worden. Er mag bij verkeerscontroles alleen nog geschreven worden voor verkeersgerelateerde zaken. Ik voel een golf aan bezwaarschriften aankomen.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert