200 handtekeningen voor behoud gezondheidscentrum

ALMERE
Bewonersvereniging Grienden en Meenten in Almere Haven heeft tot nu toe zo'n 200 handtekeningen opgehaald om gezondheidscentrum Oost te behouden. Dat laat de voorzitter weten.

In augustus kondigde Zorggroep Almere aan dat de drie gezondheidscentra in Haven worden samengevoegd tot één nieuw centrum. De bewonersvereniging is daar niet blij mee, omdat de afstand voor veel omwonenden te groot is. Zij zouden een half uur moeten lopen om bij het nieuwe centrum te komen.

De handtekeningen werden afgelopen zaterdag opgehaald tijdens een kerstmarkt in het buurtcentrum. De voorzitter van de bewonersvereniging hoopt minimaal 500 handtekeningen op te halen, die ze vervolgens aan de gemeente en Zorggroep Almere kan aanbieden. Om dat mogelijk te maken is de vereniging van plan de petitie bij diverse supermarkten in de wijk neer te leggen.

reacties (6)

 • Jessica

   

  200 handtekeningen van de 10.000 patiënten van dit centrum?

  reageer
 • ron

   

  ik snap dat samenvoegen voor- en nadelen heeft. ooit had ik begrepen dat de oude gebouwen te slecht waren en dat de gebouwen tegen de vlakte moesten omdat renovatie te duur zou zijn maar nu blijkt de oude gebouwen gewoon bezet blijven met andere onderdelen. In dat geval ontgaat mij dat samenvoeging werkelijk goedkoper zou zijn als je dat mede afzet tegen de service van een centrum om de hoek.

  reageer
 • michael

   

  Half uur lopen ?? Er rijd ook een bus of taxi hoor. Of de fiets !!

  reageer
 • Jos

   

  Goede ontwikkeling. De Zorggroep heeft zijn beste tijd gehad. Het is een bureaucratische club geworden waar de patiënt en de arts niet meer centraal staan. Het is goed dat ze een terugtrekkende beweging maken; dat schept ruimte voor artsen die in staat zijn om hun eigen praktijk te organiseren en weten dat hun patiënten centraal staan.

  reageer
 • almere

   

  doek niet alleen daar de boel op maar doek die hele zorggroep op

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Andy P

   

  Wat denken die bewoners wel niet? Dat de zorggroep er voor hun is? Dat deze zich iets aantrekt van wat mensen willen? Lol nee hoor baasje heeft een grotere bonus nodig en dat is toch echt waar het in de zorg om gaat.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert