Neergeschoten man uit coma, verdacht van bedreiging

LELYSTAD
De man die vorige week in Dronten door de politie werd neergeschoten, is dinsdag uit zijn coma ontwaakt. Dat laat het Openbaar Ministerie weten. Volgens een woordvoerder kon de man dinsdag nog niet worden gehoord.

De Drontenaar werd maandag 14 december 's ochtends neergeschoten aan de Saturnusweg. Dat gebeurde na een melding over een verwarde man met een mes.

Nu de man uit coma is, is hij door het OM als verdachte aangemerkt. Tegen hem zijn twee aangiftes wegens bedreiging gedaan. Dat aantal kan volgens het OM nog groeien.

De Rijksrecherche onderzoekt momenteel het schieten door de politie. Zolang dit onderzoek loopt, willen politie en OM inhoudelijk niet nader op de zaak ingaan.reacties (10)

 • Dick

   

  Ik denk eerder dat deze man psychische hulp nodig heeft. Dit is een typisch voorbeeld van hoe het fout kan gaan als je alles maar kapot bezuinigt (lees lasten verzwaart). Dit soort gevallen neemt op dit moment hand over hand toe.

  reageer
 • Jan

   

  Ik hoop dat ze hem lang opsluiten, je zou maar naast zo'n man wonen. Ongeleid projectiel. Hulde voor de agenten !

  reageer
 • Jannes van d

   

  Dick, we zijn het niet vaak eens, maar ik moet zeggen: goed verwoord.

  reageer
 • Dick

   

  Trudy, je kunt het blijven roepen maar deze man heeft dit door z'n eigen gedrag over zich afgeroepen. Als ik met een mes op jou afkom, ga je dan ook lief vragen of ik niet alsjeblieft dat mes wil wegleggen? Nee. Er is meerdere keren gesommeerd om dat mes te laten vallen, meneer heeft niet geluisterd, dan word er, als waarschuwing, in de lucht geschoten, en pas daarna gericht. Denk jij nou echt dat de Nederlandse politie zomaar schiet? Het is hier wat dat betreft gelukkig nog geen Amerika. En ga alsjeblieft ook niet weer beginnen over pepperspray, daarvoor moet je eerst in close contact met de dader zijn, die had op dat moment een mes in zijn handen, geen verstandige keuze. Nee het is heel vervelend dat meneer de gevolgen van z'n eigen actie onderschat heeft, maar ik sta nu achter de diender die geschoten heeft.

  reageer
 • Kees

   

  Waar je oogjes niet waren moet je mondje niet praten.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Jannes van d

   

  Beste Trudy, wat een vreselijk akelige reactie zeg. Ben benieuwd wat jij gedaan zou hebben als je in de schoenen van de desbetreffende agent had gestaan.

  reageer
 • Ben jij wel goed? Heb je echt niets beters te doen? Hou je vooroordelen bij je en als je het zo goed weet solliciteer bij de politie. Heb respect voor de agenten die voor deze keuze hebben gestaan (zijn tenslotte gewone mensen zoals jij en ik) en voor het slachttoffer en zijn familie die lezen jou belachelijke reacties ook allemaal en die hebben het al moeilijk zat lijkt mij.

  reageer
 • Franky

   

  Nou nee hoor , hulde voor de agent die dit aandurft...lijkt mij logisch dat als je dat mes niet wilt loslaten na aanwijzingen van de agent dat er eens gehandeld wordt voordat er slachtoffers gaan vallen. Als de agent niets had gedaan en er was wel iemand neergestoken had iedereen gezegd...waarom doet de politie niets...? Goed opgetreden door de politie!! een mes gebruil je thuis in de keuken en niet op straat!!!!!!!!

  reageer
 • Drontenaar

   

  Ach daar hebben we Trudy weer met haar ongenuanceerde reactie. Ik stel voor om haar volledig te negeren zodat ze verder geen podium heeft. Fijn dat de man uit coma is, kan hij verhoort worden straks en verklaren waarom hij dit deed.

  reageer
 • Trudy

   

  ik mag hopen dat de recherche deze zaak goed onderzoekt, het is toch een poging tot moord/doodslag van de desbetreffende agent die waarschijnlijk uit lafheid deze gruwelijke daad heeft gepleegd!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert