Werknemers V&D en La Place bijgepraat over situatie

ALMERE
Werknemers van de V&D en restaurants van La Place in Almere en Lelystad zijn woensdagochtend geïnformeerd over de financiële positie van hun werkgever. Het warenhuis heeft uitstel van betaling gekregen. Bij de Flevolandse vestigingen werken zo'n 250 mensen.

Volgens een woordvoerder blijven de winkels en restaurants voorlopig open en gaat ook de bevoorrading door. Personeel werd daarom geadviseerd om gewoon door te blijven werken. Ook kregen zij instructies hoe om te gaan met vragen van klanten.

Hoewel het een onzekere periode is voor het bedrijf, hoopt V&D alsnog op een doorstart. Zo gaat wat het warenhuis betreft, de nieuwe formule in Almere nog steeds door. Die staat gepland voor begin 2016. In de Almeerse vestiging zou als eerste gestart worden met de nieuwe formule waarbij vrouwen van 35 jaar en ouder centraal staat.

V&D kwam eerder dit jaar al in grote financiële problemen. Die zorgen leken verdwenen toen eigenaar Sun Capital een grote investering deed. Ook werd met verschillende verhuurders een akkoord gesloten over huurverlagingen.


reacties (24)

 • Jan

   

  Bij philip morris in bergen op zoom was hetzelfde. De bonden maken het de bedrijven zo moeilijk, en vieren het succes van hun harde onderhandelingen. Maar elke keer na een aantal maanden nadat succes is het werk verdwenen, bij philip morris wordt het nu in het buitenland gedaan en nu bij v en d niemand meer. Als je geen werk meer wilt moet je dus bij de bakbond gaan.

  reageer
 • Ingrid

   

  Dit is echt niet de schuld van de vakbonden hoor. De eigenaar heeft een bedenkelijke reputatie op dit gebied; Sub Capital heeft al vaker grote bedrijven failliet laten gaan met tienduizenden ontslagen. Zelf verdient het bedrijf hier grof aan. En wie investeert in Sun Capital? De Nederlandse pensioenfondsen.

  reageer
 • Henk

   

  Nou dan hebben ze hun zin gekregen, nu kan iedereen in de WW en wie mag dat betalen, u en ik. Niet de vakbonden

  reageer
 • henk

   

  De vakbond komt op voor het personeel en de werkgelegenheid , de V&D [ bedrijf is eigendom van een Amerikaanse investeringsmaatschappij ] moet zorgen dat het bedrijf goed geleid wordt .

  reageer
 • Koos W

   

  Tsja, achterhaald concept. Internet heeft dit overgenomen en V&D heeft hier niet tijdig op ingespeeld. Ik koop er ook nooit meer iets. Helaas maar dit is de vooruitgang. Alleen het personeel daarvoor vind ik het triest. Weer 10.000 werkelozen erbij. Maar gelukkig volgens Rutte & Co is de crisis voorbij en gaat het weer beter met NL...........

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • henk

   

  Goed van de bonden dat ze opgekomen zijn voor de werknemers want als een bedrijf niet meer zijn personeel normaal kan betalen moet zo'n bedrijf stoppen .

  reageer
 • sjonny75

   

  De dames en heren van de vakbond mogen zich wel eens achter de oren krabben. Wat hebben zij gedaan om het bedrijf te redden?? Volgens mij alleen maar eisen stellen die de teloorgang alleen maar hebben versneld.. Maar meedenken aan oplossingen??? ik heb mijn bedenkingen..

  reageer
 • Dit heet vooruitgang. Vroeger had je overal slagers, bakkers, groentemannen,etc. Toen kwamen er supermarkten! Of in u woorden "supermarkt" terreur die alle kleinere speciaal zaken de das om deden. Waarschijnlijk gaat er in de toekomst weer iets veranderen. Laten we kijken wat op ons afkomt. Niet alles is slecht, internet zie ik toch echt als een hele grote vooruitgang.

  reageer
 • Edgar

   

  Dit is een voor opgezet plan. VenD moet na de kerst failliet, nog even de drukke maand innen, daarna faillissement. Heel handig, want dan kunnen de schulden op nul, hoeft het personeel geen ontslag vergoeding meer betaald te worden. En wie zit hierachter? Al maanden is achter de schermen bekend wie de goedlopende winkels gaat overnemen. Een Brits bedrijf. De kosten voor de ombouw van de gevels zijn al beraamd, onthou mijn woorden, over de rug van de personeelskosten is een deal al onderhands gesloten met een overname partner.

  reageer
 • ron

   

  diep en diep triest

  reageer
 • jan

   

  even uit de school klappen: ooit was V&D een winkel waar je van alles kon kopen. Wat je er nu kan kopen?? Geen flauw idee. Almere was de winkel met de beste omzet altijd. Kijk er binnen en je huivert. V&D is als winkel keten nog nooit rendabel geweest, moest altijd financieel bij gesprongen worden door de vele andere winkels uit het Vendex concern. Was nooit een probleem want een hobby mag geld kosten. Tot je gaat opsplitsen. Alle winkel uit concern konden verkocht worden behalve de jawel... V&D Dat dit bedrijf na pappen en nathouden na 12 jaar nog steeds bestaat is eigenlijk meer dan belachelijk. Laten we niet gaan roepen dat bonden, huur van panden of zeer goed betaald personeel met veel privileges de schuld zijn. V&D was als winkel een hobby welke uit de tijd is en volkomen uit de klauwen is gelopen. Excuus dat ik hier uit schoolklap, maar het is zo als het is. Mooier kan ik het niet maken en wens de mensen die nog steeds tegen beter weten in de toko draaiende houden wens ik alle wijsheid en nieuwe baan toe.

  reageer
 • Jan

   

  Knap gedaan van de bonden, zoveel tegengas geven dat nu niemand meer daar werk heeft.

  reageer
 • joop

   

  hier deel 34 van Joops gratis' tips: zorg dat je kinderen hun school afmaken en niet in een winkel hoeven te gaan werken. Die bestaan over 15 jaar bijna niet meer.

  reageer
 • Camiel

   

  Dit is een rechtstreeks gevolg van het internet terreur waardoor er een verschraling ontstaat in de diverse winkel harten van de gemeenten. Een ander gevolg is het verdwijnen van speciaalzaken welke zich van de massa wisten te onderscheiden. Hierdoor is ieder stadshart verworden tot een eenheidsworst van saaie franchise formules die hun uitbaters uitknijpen wat voor deze groep van investeerders een ultiem verdienmodel is. Kortom deze neerwaartse spiraal is eenmaal ingezet en de gewone ondernemer in de retaill heeft het nakijken, Dit komt voor een groot deel door de Nederlandse krenterigheid om voor een of twee euro minder iets online te bestellen, en achteraf hoor je het klootjesvolk klagen dat het winkelaanbod sterk onderuit is gegaan. Petje af voor een ieder die nu voor zijn of haar dubbeltje op de laatste rang zit!!

  reageer
 • insider?

   

  Sinds wanneer werken er in Almere en Lelystad 10.000 mensen bij deze club

  reageer
 • George

   

  De 10.000 medewerkers in Almere en Lelystad? Geen wonder dat het slecht gaat.

  reageer
 • Karel

   

  Die nieuwe formule van V en D werkt al jaren niet. Ik kocht daar al jaren mijn kleding maar nu koop ik er bijna niets omdat alles apart hangt en niet op maat. Internet is dan een uitkomst.

  reageer
 • grondstof

   

  Al vele jaren verkoopt deze firma producten die niet echt veel gevraagd zijn. Vroeger kon je voor alles wat je maar kon bedenken kopen bij V&D, nu alleen luxe dingen en kleding vooral. Bij de Hema was het net zo, nu zijn ook daar steeds minder artikelen te koop en wat ze nog verkopen is bij Acion en dergelijke ook te koop tegen een lagere prijs. Ook Hema zal zijn langste tijd dus wel gehad hebben denk ik.

  reageer
 • Nol

   

  Dat krijg je als je alles online kan bestellen!

  reageer
 • Adri

   

  Jammer.. maar aan de ene kant hebben wij dit met zijn alle allemaal zelf gedaan. Door alles via internet te kopen en te bezorgen gaan zulke winkels failliet.

  reageer
 • Dirk2

   

  Gisteren Macintosch, vandaag V&D. Wat rest ons nog, waar gaat dit naar toe? Heel erg zonde allemaal. Weer duurzame werkgelegenheid ten onder!

  reageer
 • Jond

   

  Die halen de kerst niet!!

  reageer
 • koster

   

  Heel sneu allemaal Maar het is geen verrassing. We wisten bijna allemaal dat de eerdere acties niet afdoende zou zijn al v&d drastisch het roer zou omgooien.

  reageer
 • jo jo

   

  Dat zou ontzettend jammer zijn.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert