Tweederde van werkloze 55-plussers vindt geen baan

FLEVOLAND
Van alle Flevolandse 55-plussers die werkloos worden, vindt tweederde geen baan voordat de WW-periode afloopt. Een derde van de 55-plussers lukt het wel weer om een baan te vinden of gaat als zelfstandige aan de slag. Dit blijkt uit cijfers van het UWV die dataplatform LocalFocus heeft opgevraagd.

De meeste kans op werk hebben 55-plussers in Drenthe. Daar komt bijna de helft nog weer aan de slag. In de regio Haaglanden zijn de kansen op werk voor ouderen het slechtst. Daar komt maar 28 procent voor het einde van de WW-uitkering weer aan de slag.

Volgens het UWV hebben ouderen buiten de Randstad over het algemeen meer kans op werk. Doordat kansrijke jongeren daar vaak wegtrekken, hebben werkzoekende 55-plussers meer vooruitzicht op een nieuwe baan. In de Randstad is juist meer concurrentie op de arbeidsmarkt, waardoor oudere werkzoekenden minder kans op werk hebben.

[https://localfocus2.appspot.com/567a6ceb19ef8]

reacties (16)

 • 'oudere'

   

  Dr. Jake? Het lijkt meer Dr. Evil! Wat een vooringenomen en ongemotiveerde reactie! Getuigt echt van respect voor de medemens. "Experimenten met ouderen"?! En hoe oud is Dr. Jake zelf dan? Wij (>45 jr), de 'ouderen', krijgen vaak niet eens een fatsoenlijke reactie omdat de slavendrijver, oeps, werkgever, alleen jeugdigen met tig jaar ervaring, gewillig in het gelid lopend, niet zeuren, maar braaf alle opdrachten uitvoerend, tegen minimum loon, wenst uit te baten. Volgens mij is leeftijdsdiscriminatie bij wet verboden, maar ach een kniesoor die daar op let. Want dat soorten wetten, regels en fatsoensnormen is uiteraard niet van toepassing op de huidige middeleeuwse verstandhouding tussen de edelen en haar horigen... Luisteren zult gij en niet tegenspreken. Immers de grote baas heeft de wijsheid in pacht en helaas ook de penningen waarmee hij zijne slaven enige mate van vergoeding dient te betalen. Lang leve het angelsaksische uitbuitmodel! Woeha! Fijne feestdagen! En denk nog maar eens terug als je zelf als oud vuil aan de kant gezet wordt...

  reageer
 • Nastradamus

   

  "de jongeren met een goede opleiding zitten thuis zonder werk" Je hebt helemaal gelijk, het is een repressie maatregel van de beleidsmakers zodat als deze jongeren eenmaal aan het werk mogen zij zodanig beschadigd zijn dat deze over lijken gaan om hun baan te behouden, je ziet het bijvoorbeeld aan de huidige politici welke met het grootste gemak draconische maatregelen neemt tegen de bevolking en daarbij goed voor zich zelf zorgen.

  reageer
 • Sam

   

  Misschien ben ik dom hoor ;) maar is ca 30% niet een derde..?

  reageer
 • Michel

   

  Maar goed dat je je bedrijfsnaam niet vermeld. Reclame maken is in ieder geval niet voor jou weggelegd. Niemand zal ook bij je willen komen werken als ze dit lezen...

  reageer
 • Rob

   

  Dr. Prof. Ir. Jake, Ik weet niet wat voor persoon u bent maar u doet erg degenererend over ouderen alsof ze seniel zijn, u scheert de ouderen over 1 kam, uw naam en tekst doet mij vermoeden dat u zeker geen werkgever bent en zelf werkzoekenden bent zonder daartoe gemotiveerd te zijn. Een beetje genuanceerdheid van uw kant zou zeker op zijn plaats zijn!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Rob

   

  Met dank aan deze regering langer doorwerken tot aan je pensioen dus minder interessant voor werkgevers, te duur, afnemende energie terwijl onze regering het doet overkomen dat de 60+ langer willen doorwerken. Ik zelf ben 62+ en verdien pj. > 62K en moet door tot + 66 jaar en heb het echt wel gezien, de jongeren met een goede opleiding zitten thuis zonder werk. Overheid droom lekker verder.

  reageer
 • frits

   

  denk jij nou dat ik me wat vertellen door een snot neus die de leiding heeft kom zeg omgekeerde wereld bij jou in de zaak dus , daarbij oudere zie je niet zitten nee laat de ervaring maar lopen neem een snotneus in dienst die nog weinig kan . maar o jee we moeten een salaris betalen daar zit t m bij bij jullie en dan liefst iemand van 18 met 25 jaar ervaring en 10 jaar rijbewijs b/e he zo was het toch ?

  reageer
 • Hannes

   

  Veel SUCSES met zijn twee. Kijk in de toekomst.!

  reageer
 • Klaas Visser

   

  Roerend met je eens Henk!

  reageer
 • Dr.Jake

   

  En jij gelooft echt dat dit soort 'jongeren' bij ons kans naken om door de proefperiode te komen. En en met jongeren praat ik over mensen zonder kinderen want gemiddeld 18t/m 26 hooguit 30 jaar.

  reageer
 • Hannes

   

  Dus ervaring is de beste leermeester. Ga er zeker mee aan de gang. Veel succes.

  reageer
 • henk

   

  Mijn ervaring als werknemer en 60 plusser is dat jonge mensen juist minder flexibel zijn . Dan moeten ze weer de kinderen van school of de opvang halen , dan is een kind ziek , blijven ze thuis , schoolvakantie's hebben ze met voorrang vrij en het is net of ze vaker met een griepje thuis blijven . Plus dat er nu weer een jonge collega minimaal een half jaar thuis is omdat die een gevaarlijke sport moet doen . En de goeie jonge collega's gaan jobhoppen .... weg investering in inwerken en training .

  reageer
 • Hannes

   

  Was het niet de Vliegcursus Ratelband die het zo goed wist te vertellen, hoe het moet.... Dit hebben we toch al jaren aan zien komen. Het werken is nog veel meer om achter een scherm te blijven hangen. Maar ja dit probleem duurt nog velen jaren. Het is gunnen of barsten.

  reageer
 • Freerk

   

  En hoe zit het met de 60-plussers? Maar ach de 30 en 40 plussers komen nu ook aan de beurt, het kabinet is voornemens asielzoekers op de arbeidsmarkt aan te bieden tot nu toe had de Nederlandse CAO werknemer alleen nog maar de Turk, Marokkaan, Pool, Roemeen, Bulgaar als geduchte concurrent op de arbeidsmarkt, dit gaat nu subiet verslechteren aangezien de werkgevers de CAO regels nu nog frequenter gaat ontduiken dan zij al deden. Weg met ons.

  reageer
 • Michel

   

  Deels ben ik het met je eens, maar vind je het heel gek dat je standaard brieven/reacties krijgt? Na de zoveelste afwijzing ga je toch niet steeds weer het wiel opnieuw uitvinden? Waarschijnlijk komen ze bij jou bij de zoveelste aanzetten en wordt het inderdaad meer standaard. Om ze daarom dan gelijk meer geen kans te geven is ook lekker kort door de bocht. Minste wat je kan is doen laten weten waarom iemand dan niet geschikt is en door bijv. te laten weten dat hun brief/reactie niet gemotiveerd genoeg is. En dan zelf de brief de prullenbak in gooien is lekker veel moeite nemen. Je neemt dan zelf liever ook het gemak i.p.v. tijd te investeren in wellicht een goedpassende aanvullen voor je werkgever.

  reageer
 • Dr.Jake

   

  We krijgen ook vaak van die ongemotiveerde en standaard (verplichte) brieven/reacties op onze personeelsadvertenties van zulke mensen. Als men niet eens de moeite doet om een goede uitgebreide cv en een (toepasselijke/persoonlijke) motivatie(brief)+cv voor het bedrijf waar je voor 'zogenaamd' wil werken te schrijven gaat dat meteen de prullenbak ik. Voor zulke stijl 'flyers' het ik niet gevraagd. Bovendien zijn oudere mensen veelal minder flexibel wat de werkuren betreft. (Invallen voor een zieken enz. moet je ze meestal niet vragen. ) Uit ervaring krijg je te horen van familie/bekende lid X heeft gebeurtenis Y en men kan dan niet werken of moet vrij hebben. En ouderen luisteren minder snel naar jongerere leidinggevende en vragen je te vaak de haren van het hoofd voordat men gewoon doet wat gezegd word. (En zijn duurder dan de jeugdloon.) Na meerdere experimenten met ouderen is dat voor ons een mindere optie gebleken.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert