Psalm 119 meest gezongen in kerken

URK • Wo 23 december 2015 | 11:39 • Woensdag 23 december 2015 | 11:39
Tijdens kerkdiensten op Urk worden het vaakst verzen van Psalm 119 gezongen. Dat blijkt uit een uitgebreide inventarisatie van Het Urkerland.

De plaatselijke krant hield een jaar lang bij welke psalmen en gezangen er in de 19 kerken in het dorp op het programma stonden. Ook werd gekeken naar de onderwerpen van de preek.

De verzamelde gegevens zijn deze week in een 36 pagina's tellend boekje bij de krant gepresenteerd. Verschillende inwoners vertellen in het boekwerkje welke belangrijke rol de psalmen en kerkzang in het algemeen in hun leven spelen.

Psalmvers

Het meest gezongen psalmvers op Urk is vers 1 van Psalm 116: God heb ik lief, want die getrouwe Heer. In de Moriakerk wordt volgens het Urkerland het meest gevariëerd met psalmen. In kerk de Ark wordt het vaakst voor dezelfde psalmen gekozen.

Volgens het Urkerland nemen predikanten in de Urker kerken vaak teksten uit het nieuwe Testament als basis voor hun preek. Passages uit de Evangeliën worden daarbij het meest gekozen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel