Halvering aantal scholeksters in provincie

FLEVOLAND
De scholekster lijkt te verdwijnen uit Flevoland. De weidevogelbescherming Flevoland heeft dit jaar 84 nesten gevonden ten opzichte van 150 nesten het jaar ervoor.

Landschapsbeheer Flevoland maakt zich zorgen omdat er geen duidelijke oorzaak is voor de afname. Zo is de scholekster een weidevogel die weinig last heeft van de activiteiten van boeren omdat de vogel in april eieren uitbroedt.

Ook in de rest van Nederland zijn dit jaar minder nesten van scholeksters gevonden.

reacties (4)

 • Swiebertje

   

  In de NOP hebben de molens zeker invloed heb er dit jaar langs de dijk nog geen een gezien. Dat speciale vogel gebiedje weten ze niet vinden tussen al die reusachtige killers.

  reageer
 • Agrariër

   

  Wij hebben als familie al vijftig jaar een bedrijf aan de rand van Flevoland, Stobbenweg. Toen jachttoezicht en de jagers verdwenen kwamen de grootste jagers terug, vossen en nog meer vossen en die hebben alles opgeruimd. Praktisch geen enkel nest van wat voor bodembroedvogel ook komt goed tot uitbroeding. Alles is praktisch verdwenen en daardoor de scholeksters al jaren.

  reageer
 • Ron

   

  Goed gezocht wel?

  reageer
 • peter.

   

  Zou het ook te maken hebben met de grote windmolens.? Daar in de buurt geen enkel nest meer gevonden, en dat was de jaren daarvoor wel anders...

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert