Vogelbescherming niet in beroep tegen plan

FLEVOLAND • Wo 23 december 2015 | 12:00 • Woensdag 23 december 2015 | 12:00
De Vogelbescherming en de Vogel- en Natuurwacht Flevoland gaan niet in beroep tegen het beheerplan voor de Oostvaardersplassen. Volgens de organisaties heeft de gang naar de Raad van State geen zin.

In het beheerplan stelt het Rijk voor om het waterpeil in het gehele moeras van de Oostvaardersplassen een aantal jaren te verlagen. Daardoor moet er meer riet gaan groeien, wat op termijn een aantal vogelsoorten ten goede komt.

De twee organisaties zijn fel tegen drooglegging ineens. Maar omdat slechts tegen een beperkt deel van het beheerplan beroep mogelijk is, gaan zij toch niet naar de rechter.

Oud-beheerder Nico Dijkshoorn stapt wel naar de Raad van State. Hij vreest dat de Oostvaardersplassen kapot worden gemaakt als het beheerplan wordt uitgevoerd. Vorige week kondigde de Stichting Welzijn Grote Grazers al aan in beroep te gaan, omdat zij negatieve effecten vreest voor de grazers.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel