Prestatieafspraken over wonen mislukt

DRONTEN
Het is in Dronten niet gelukt om prestatieafspraken te maken over huurwoningen. De gemeente en woningcorporatie Oost Flevoland Woondiensten zijn dat wel verplicht. Ze hadden het voor 15 december moeten regelen.

OFW wijt het mislukken van de onderhandelingen aan de gemeente, die op het laatste moment met aanvullende eisen kwam. Zo moest OFW alle woningen van een politiekeurmerk voorzien. Ook zou de corporatie veel meer moeten betalen aan buurtbemiddeling.

OFW ging hiermee niet akkoord. Volgens directeur Truus Sweringa was er wel overeenstemming over renovatieplannen en een onderzoek naar de woningmarkt. De gemeente Dronten ontkent dat plotseling met aanvullende eisen is gekomen, omdat de onderwerpen eerder wel ter sprake zijn gekomen.

reacties (1)

 • sjonny

   

  Van ambtenaren moet je het maar hebben. Ze hebben totaal geen gevoel bij de dergelijke kwesties. Zij bepalen, en de anderen moeten maar hun pijpen dansen. Helaas....

  reageer
 • Dick

   

  Natuurlijk, geef de ambtenaren maar de schuld. Vlak OFW ook alsjeblieft niet uit, dat is ook een behoorlijk dictatoriale club.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert