Jongen ernstig gewond bij afsteken vuurwerk

LELYSTAD
Een jongen van 14 is dinsdag in de Atolwijk in Lelystad ernstig gewond geraakt aan zijn hand door vuurwerk.

Volgens de politie probeerde de jongen een vuurpijl vanuit zijn hand af te schieten.
Agenten troffen het slachtoffer aan op een bankje in de Bongerd.

De jongen is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

reacties (36)

 • .\/\/.

   

  Nou, gelukkig hebben we een schuldige. En, helpt dat?

  reageer
 • kees d.

   

  Zwaardere straffen op de verkoop van en het bezit van illegaal en levensgevaarlijk vuurwerk.

  reageer
 • ja hoor

   

  Tuurlijk...omdat er een paar dwazen zijn die niet met vuurwerk kunnen omgaan moet het maar verboden worden. Hoe oppervlakkig he

  reageer
 • Almeriaantje

   

  Ja eigen schuld. Iedereen weet toch dat je een vuurpijl niet in je hand moet houden? Dus Danny heeft helemaal gelijk.

  reageer
 • mopper

   

  Schuif deze daad niet af op de ouders, misschien waren deze wel gewoon thuis. Je loopt als ouder niet de gehele dag achter een 14 jarige aan, je weet dus niet wat er allemaal gebeurd. Misschien heeft hij dit vuurwerk wel gekregen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Hans Brouwer, Zeewolde

   

  Beste mensen, In mijn reactie van 17.19 uur heb ik twee belangrijke cijfers omgewisseld. Er had moeten staan dat 61 % van de ongelukken gebeurde door LEGAAL vuurwerk en de rest, dus 39%, door ILLEGAAL vuurwerk. Mijn excuses voor deze vergissing. De meeste ongelukken gebeuren dus door legaal vuurwerk. Ik herhaal nogmaals mijn wens dat het met de 14-jarige goed zal komen.

  reageer
 • Ik

   

  Dat doet die dus nooit meer

  reageer
 • Rotje

   

  Dacht dat het al verboden was om nu af te steken... Hoe meer verbieden hoe meer illegaal vuurwerk er komt. Waarom is het geen probleem in bv België of Polen? Precies kan je het hele jaar door kopen, maakt het allemaal veel minder leuk.

  reageer
 • john johan otten

   

  dominee jan;want zo noem ik jou met allerlei kritiek ook over die jongen van 14 jaar die nu in het ziekenhuis ligt vlak voor de feestdagen.ga eens bij hem langs met een bosje bloemen of zo iets of stuur een van harte beterschaps kaartje.afz john johan ottten

  reageer
 • jade

   

  Die jongen kan er niets aan doen, maar zijn ouders wel. Die hebben hem niet geleerd dit niet te doen. De ouders hadden moeten opletten, maar ja die moeten werken omdat alles te duur is, vuurwerk kost nou best duur. Gewoon ouders verbieden om allebei te gaan werken omdat hun kind de verantwoording nog niet aan kan en nog niet is bijgebracht dat sommige dingen nu eenmaal niet mogen. Dus eigenlijk is het de regering zijn schuld omdat alles zo duur wordt waardoor je wel beide moet werken. Dus gewoon dikke pech voor die jongen.

  reageer
 • jan

   

  Vreeslijk dat dit gebeurde, ja stom om vast te houden maar moet die jongen en zijn familie daarom levenslang boeten voor deze domme daad? Verbieden? veel ongelukken door drank, verbieden? veel ongelukken door de party drugs? verbieden? veel ongelukken door auto's, verbieden? veel ongelukken met kinderfietsjes, verbieden? waarom niet alles verbieden en zonder iets dan ook verder leven? Mag hopen dat de schade aan zijn hand herstelbaar is. Mag hopen dat de geestelijke schade ook snel mag herstellen all the best gewenst kerel en familie!!

  reageer
 • lelystad

   

  61% door illegaal vuurwerk! De rest door legaal vuurwerk! Dus klopt het verhaal dat de MEESTE ongelukken komen door illegaal vuurwerk. Klein rekensommetje! 61% illegaal 39% legaa Dus meerderheid van de ongelukken door ILLEGAAL VUURWERK!

  reageer
 • lelystad

   

  Wie heeft het in dit geval over illigaal vuurwerk?

  reageer
 • San

   

  Ja ik ben jong geweest, maar nee heb als jongere nooit vuurwerk afgestoken en ik zal niet de enige zijn. Geen aannames doen a.u.b. Verder is het spijtig dat deze jongen gewond is geraakt... en hoop ik dat hij geen blijvend letsel eraan overhoudt. Ook hoop ik dat hij hieruit een les leert en verantwoord afsteekt in het vervolg en ook met achting voor mens en dier. Ik ben zelf behoorlijk anti vuurwerk maar dit vooral door het overlast wat al heel vroeg begint en door het effect wat dit op mijn hondje heeft... verder wens ik iedereen een veilige oudejaarsavond en een voorspoedig en gezond 2016.

  reageer
 • lelystad

   

  En wie gaat dat handhaven dan? Als je nu de politie zou bellen dan zeggen ze al we gaan wel even kijken als we tijd hebben. Vaak komen ze dan uren later een keer kijken en zijn de afstekers allang weer weg. En nu is het al verboden je kan het nog niet eens kopen, laat staan als je het straks kan halen! Dus als je pas om 00.00 uur mag afsteken is geen succes.

  reageer
 • Waarom zou het illegaal vuurwerk zijn. Het is "alleen" op het verkeerde moment afgestoken legaal vuurwerk.

  reageer
 • Piet

   

  Wat een drukte,er volgen er nog velen. Vind het ziek dat de maatschappij al die klootviolen weer moet helpen met verpleging , revalidatie, omscho-ling, geestelijke bijstand enz.VERBIED DIE TROEP EEN KEER!

  reageer
 • .\/\/.

   

  Toch heeft Danny gelijk: je bent een rund als je met vuurwerk stunt. Verbieden die zooi.

  reageer
 • Jos '56

   

  Hoe dom kun je zijn om een vuurpijl in je hand te blijven houden als je hem afsteekt?? Laatst nog gelezen van die jongeman die zijn hand kwijtraakte door gekloot met vuurwerk en daardoor ook zijn eigen bedrijf ?? Je bent een rund als je met vuurwerk stunt !!

  reageer
 • Bas

   

  Pffff inderdaad ik ben ook jong geweest en heb dit soort dingen nooit gedaan. Ben ik nu suf, nee ik kom gewoon uit andere kringen

  reageer
 • Kan er geen medelijden mee hebben sorry

  reageer
 • Jan

   

  Dit soort incidenten blijf je altijd houden met illegaal vuurwerk

  reageer
 • Rob

   

  Ja nog een beetje zielig gaan doen ook, ben blij dat het z'n eigen hand is en niet een oog van een onschuldige voorbijganger. Wordt echt tijd dat die troep verboden gaat worden, ieder jaar weer dat zelfde geleuter en film.

  reageer
 • Rob

   

  Ieder jaar lees je wel een paar keer op de zelfde tijd dit soort van verhalen, Altijd weer dat gekloot met vuurwerk, goed dat er geen omstanders zijn getroffen door zo'n snotneus.

  reageer
 • Poe

   

  3x nagedacht...eigen schuld! Overigens vraag ik me af wat nu ernstig gewond is als hij gewoon op een bankje zat...

  reageer
 • Ik

   

  Eigen schuld dikke bult

  reageer
 • Hans Brouwer, Zeewolde

   

  Het is een groot misverstand dat met illegaal vuurwerk de meeste ongelukken gebeuren. De werkelijkheid is anders. Dat blijkt uit de officiële cijfers van de eerste hulpdiensten bij jaarwisseling van 2014/2015. Toen zijn 574 vuurwerkgewonden geregistreerd. Maar liefst 61% van die gewonden kreeg letsel door illegaal vuurwerk, de rest kreeg het door legaal vuurwerk. Wel is het zo dat het letsel door illegaal vuurwerk vaak ernstiger is. Het is ook een misverstand dat siervuurwerk ongevaarlijk zou zijn. 51% van alle letsels werd namelijk veroorzaakt door siervuurwerk. Van de slachtoffers was 28% een kind tot 14 jaar. De gewonde jongen in Lelystad behoorde tot deze groep. Ik hoop van harte dat het goed met hem komt.

  reageer
 • jo jo

   

  Een verbod is onzinnig Hetty. Ongelukken gebeuren veelal door illegaal vuurwerk. Een vuurpijl in de hand houden is natuurlijk al helemaal kansloos. Jongen van 14 behoort toch beter te weten...

  reageer
 • jol

   

  Mensen die allemaal raar reageren denk is na jullie zijn ook jong geweest hebben het vroeger ook af gestoken eerder afsteken moeten ze verbieden alle gemeenten moeten gewoon de regels stellen alleen afsteken om 00:00 tot 02:00 snachts jongen we wensen je heel veel sterkte hopen dat alles goed komt met je hand

  reageer
 • Alex

   

  Ok.. ik heb 2x nagedacht... Eigen schuld!

  reageer
 • Tja

   

  Eigen schuld? Dat zal hem leren? Dat is echt wel heel ijskoud en harteloos Danny, kerel.. Ik wens die jongen heel veel sterkte en beterschap.

  reageer
 • Dick

   

  Lieve Hetty, het vuurwerk afsteken is al verboden, het mag alleen op 31 december van 18:00 tot 1 januari 2:00. Dus een vuurwerkverbod is nonsense. Vuurwerk afsteken is van alle tijden en blijft altijd gebeuren. Als je het geheel verbiedt wordt juist het zware vuurwerk meer op illegale wijze ingevoerd. Zijn de gevolgen nog groter. Dus roep alsjeblieft niet zo dom dat het verboden moet worden, als je het geheel verbiedt wordt het alleen maar erger.

  reageer
 • Jan

   

  Doe is niet van die onnozele impulsieve uitspraken Danny. Voor hetzelfde geld heeft deze jongen (14!) de rest van zijn leven een handicap. Even 2x nadenken voordat je iets het internet op schiet.

  reageer
 • Rob

   

  Zijn we niet allemaal jong geweest en lekker met experimenteren bezig geweest? Wij hebben wel veel geluk gehad als ik het nu zo zie. Hoop dat hij weer gauw hersteld. En inderdaad verbieden die troep. Maar ja dan wordt het nog spannender en komt er nog meer ilegaal vuurwerk denk ik.

  reageer
 • Hetty

   

  Ja zolang er geen verbod van de gemeente komt zullen er nog vele volgen. De gezondheidszorg kost toch niks dus moet kunnen. Gemeente wees verstandig en verbiedt het eens eindelijk. De oogartsen en andere specialisten zullen u dankbaar zijn.

  reageer
 • Danny

   

  Eigen schuld. Dat zal hem leren!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert