Almeerder blijft vastzitten voor schietpartij Nijmegen

ALMERE • Wo 23 december 2015 | 16:59 • Woensdag 23 december 2015 | 16:59
Een Almeerder blijft voorlopig vastzitten voor betrokkenheid bij een schietpartij in Nijmegen. Dat heeft de rechtbank woensdag besloten. Volgens justitie zou de Almeerder samen met een Amsterdammer hebben geprobeerd een partij wiet te stelen van een groepje anderen.

De Almeerder nam een doos weg uit een bestelbus. Daarbij zou hij op zijn hoofd zijn geslagen met een bloempot. De Amsterdammer pakte volgens getuigen een vuurwapen uit een tasje en schoot daarmee. Dat heeft hij ook toegegeven. De officier van justitie denkt dat de twee verdachten samen naar Nijmegen kwamen om een partij wiet te rippen, omdat appjes in de telefoon van de Amsterdammer daarop duiden.

Tot eens strafeis kwam het nog niet, omdat er onderzoek volgt naar dna-sporen op twee hulzen die zijn gevonden. Ook wordt de geestelijke gesteldheid van de Amsterdamse medeverdachte nog onderzocht.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel