Aanleg weg vliegveld uitgebreider onderzoeken

LELYSTAD
Voordat een nieuwe afslag van de A6 bij Lelystad en een verbindingsweg naar het vliegveld worden aangelegd, moet beter worden onderzocht welke effecten het verkeer heeft op de omgeving.

Dat stelt de Commissie voor de milieueffectrapportage in een advies aan de provincie. De afslag en verbindingsweg moeten in 2018 klaar zijn, als Lelystad Airport opent voor groot vliegverkeer.

De provincie moet nog aan het milieuonderzoek beginnen. Daarom adviseert de commissie te onderzoeken hoeveel verkeer van de weg gebruik gaat maken en welke effecten dat heeft op het bedrijventerrein en woonwijk Warande.

reacties (10)

 • Esveen

   

  Maakt het iets uit of het verkeer over de nieuwe weg rijdt of over de Larserweg? Het rijdt in beide gevallen toch naat Airport Lelystad.

  reageer
 • lelystedeling

   

  De commissie bestaat zeker uit leden die geen enkele binding hebben met Flevoland of Lelystad. Wijk warande lig ten eerste niet of niet/nabij de geplande afslag. Er ligt nog een strook groen/spoorlijn tussen A6 en Warande, Warande bewoners die klagen wisten/weten toch toen ze huis kochten/huren dat er een vliegveld c.q. A 6 ligt met veel verkeer. Dit is net zo'n geval als met de klagers van het Golfressort/park Lelystad i.v.m. aanleg haven Flevokust.

  reageer
 • Jaap

   

  U bent toch diegene die klaagde over pavaljoen Lucht datniemand in de weg stond? Dat staat nu na enorme kosten op een ponton op een plek op 500 meter van waar hiervandaan komt. Zijn we lekker mee opgeschoten.

 • ron

   

  ik begrijp iets niet : 1. volgorde: onderzoek na een besluit 2. geen afslag is zelfde verkeer maar dan over 1 afslag ipv over 32 verdeeld. en ja oke er is dan een lus 'nabij' woningen .... maar die reden langzaam en zullen minder herrie geven dan dat ze 130 km/h rijden

  reageer
 • Johan10

   

  De omroep Flevoland quiz gaat weer verder! Wie heeft deze, van hoogstaand niveau, kaart gemaakt? Of is alles een ''practical joke?'' Dan kunnen alle politici en plannenmakers er vreselijk om lachen! ( als een boer die kiespijn heeft!)

  reageer
 • Jos '56

   

  Huh Warande, zijn ze niet een tikkeltje de weg kwijt ??

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Rinus

   

  Oi we hebben al een nieuwe burgemeester?

  reageer
 • Willem

   

  die weg gaat door een van de mooiste plekjes van Flevoland. Maar ik zal wel adviezen krijgen om te verhuizen? Maar voordat je reageert ga er dan eens naar toe, met je hond , je zoon , dochter of helemaal alleen en geniet nog eventjes van dit prachtig stukje Flevoland. Als je niet weet waar het is reageer dan aub niet.917320

  reageer
 • ik

   

  de weg gaat door (oud) landbouwgebied wat al jaren een industrie bestemming heeft (amola). de afslag staat al sinds de aanleg van de a6 op de tekentafel,aanleg is afhankelijk van de snelheid van woningbouw in lelystad-zuid en in dit geval lelystad airport.

 • J.P

   

  uhm woonwijk warande... dat is toch aan de andere kant van de A6 . hoe plannen ze die (om)weg wel niet ? en gezien de veelal westen wind verwacht ik dat de warande hoek er weinig last van heeft . zeker als je de verhouding verkeer vliegveld / verkeer A6 neemt

  reageer
 • Hannes

   

  Heb je mij weer. Ieder houd een slag om zijn arm. Kijkende naar toekomstmakers. Voor dat je weet loop je achter de feiten aan.

  reageer
 • Bram

   

  Je blijft lachen met deze Komedie,t'is net een soapserie.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert