Onderzoek: winkelgebieden doen het goed

ALMERE
De Almeerse winkelgebieden doen het goed. Dat is de conclusie van onderzoeker Hans van Tellingen.

In opdracht van de gemeente deed hij onderzoek naar het winkelend publiek. Daaruit blijkt dat Almeerders vooral in hun eigen stad winkelen en het centrum steeds meer mensen van buiten Almere trekt. Dat komt met name door de aantrekkingskracht van de Primark. Uit het onderzoek blijkt verder dat lang niet zo veel mensen via internet winkelen als eerder werd aangenomen.

Buiten het centrum doen ook DoeMere en het winkelcentrum van Almere Buiten het vrij aardig. De winkels in Almere Haven hebben het wel moeilijk.

reacties (10)

 • -Z-

   

  Als ik in een fysieke winkel iets wil kopen, kan dat wat minder mainstream zijn, onderscheid ik me echt met iets leuks, heb ik een leuke middag buiten want ik weet gelukkig niet wat ik misschien tegenkom. Heerlijk de kans op iets leuks mezelf te gunnen. Gelukkig heb ik dan ook de nadelen van internetshopen niet: een pijnlijke kont van het zitten zoeken en ogen groot van het staren, eenzaam alleen mn keuze moeten maken, geen gezelligheid van buiten zijn en mensen ontmoeten ...

  reageer
 • Krek

   

  Iedere onderzoeker die zegt dat Doemere het goed doet is niet serieus te nemen. Ik kom daar bijna wekelijks en zelfs oost duitsland is gezelliger.

  reageer
 • Geesje

   

  ik ga steeds meer in Almere winkelen omdat er hier in Lelystad niet veel meer is, zeker geen kledingwinkels meer

  reageer
 • Pzaal

   

  Ik koop ook het meeste in Almere stad zelf. Sommige dingen via internet. dat zijn meer dingen voor de computer. Kleding is gewoon beter in de winkel dat kan je het zien voelen en passen. dat kan allemaal niet via internet.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Als ik in een fysieke winkel iets wil kopen, moet ik erheen, geef ik geld uit aan brandstof, parkeergeld, en kost het me tijd, terwijl het onzeker is dat ik slaag. Bij goede webwinkels heb ik al die nadelen niet.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Jeroen

   

  Dit is pas onzin. Binnen de etail zijn oversteken geweest, waar naar voren Is gekomen dat de consument het meest vertrouwt op internetwinkels met een fysieke winkel. Het Is niet voor niets dat de grootste etailers, allemaal winkels, of fysieke afhaalpunten hebben. (bol, mediamarkt, coolblue)

  reageer
 • Avd

   

  Dat niet alleen... Ook het parkeerbeleid van de gemeente

  reageer
 • Lely

   

  Hoezo onzin? Het was ontzettend druk in Stad!

  reageer
 • Erwin

   

  De mensen die alles via internet kopen doen de winkeliers de das om, maar deze mensen moeten ook niet zeiken als zijzelf hun baan kwijtraken. Ondersteun de ondernemers in jou buurt, dan zul je zien dat internet niet goedkoper is en geen service biedt, niemand verteld op een verjaardag dat hij bij een internet aankoop de mist in is gegaan of bedrogen is, maar het gebeurt dagelijks duizenden keren. Maar ja struisvogels he..........

  reageer
 • Rutger

   

  Onzin. Internet winkelen doet op den duur vrijwel alle ketens de das om.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert