Protest tegen afsluiting straat tijdens spits

ALMERE
Omwonenden van de Achillesstraat in Almere Poort willen niet dat de straat in de ochtendspits wordt afgesloten met een paal die uit de grond omhoog rijst. De gemeente is dat van plan, omdat het tijdens de spits onveilig zou zijn in deze speciale fietsstraat, waar automobilisten voorrang moeten geven aan fietsers.

De omwonenden en ondernemers in de buurt willen, dat de gemeente de fietsstraat verandert in een gewone straat met een fietspad ernaast. De weg moet volgens de bezwaarmakers open blijven, omdat het een verbindingsstraat is tussen twee wijken.

Inmiddels hebben meer dan 140 buurtbewoners een petitie getekend tegen de dynamische paal.

reacties (11)

 • Alex van Zanten

   

  Mensen die de straat willen afsluiten denken duidelijk niet goed genoeg na over de gevolgen en over de enorme risico's die ze daarmee opwekken voor naar schoolgaande jeugd. Het omrijden zorgt alleen maar voor meer gehaaste mensen. Het beste is om de fietsers van de automobilist te scheiden. Er is ruimte voldoende in het park, er is voldoende ruimte t.h.v. de Achillesstraat, alleen een klein deel van de Duitslandstraat is een probleem. Maar daar is met een kleine ingreep ook een oplossing voor te bedenken. Ook een groot probleem is de wegversmalling, elk onderzoek geeft aan dat een wegversmalling op een fietsstraat uit den boze is. Het is gewoon levensgevaarlijk. Nu is er nog 1 wegversmalling i.p.v. 2 wat al een enorme verbetering is. Maar ook die moet weg. Het brengt alleen maar extra gevaar mee. Als er een gescheiden weg voor auto's is kan deze ook van betere snelheidsremmers worden voorzien dan nu omdat er geen rekening gehouden hoeft te worden met fietsers.

  reageer
 • Zwaar terecht dat deze straat wordt afgesloten! Het rijgedrag is te belachelijk voor woorden! Soms rij ik daar 30 en dan zijn automobilisten die mij inhalen. Permanent afsluitenis mijn idee. Voor de mensen die naar de ah moeten, pak de fiets maar.

  reageer
 • Henk

   

  Jij bepaald dus niet hoe andere mensen naar de Albert Heijn gaan. Heel knap dat jij daar 30 km/u fietst, maar je hoeft het niet gaan overdrijven om je punt duidelijk te maken.

 • Mike

   

  Het slaat ook nergens op dat je een buurt ontwikkeld en geen rekening houdt met auto's.....wil je naar de AH moet je omrijden?? Wie verzint er een gedeelde fiets/auto weg?? Maak gewoon een fietspad ernaast en 2 snelheidsdrempels op de autoweg (daar heeft Almere er toch al duizenden van) en klaar.

  reageer
 • mopper

   

  Misschien moeten de automobilisten zich eens aan de snelheid houden, iets eerder van huis gaan en niet als een malloot langs fietsers rijden met alle gevolgen van dien. Dat de gemeente nu deze weg wil afsluiten voor automobilisten hebben zij aan zichzelf te danken. ( waarschijnlijk een handjevol).

  reageer
 • Er hoort geen weg door een park te lopen! Onzinnig idee vanaf het begin. Zoveel fietsers daar en bij mooi weer veel kinderen die naar de playground gaan. Afsluiten die weg!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Bewoner

   

  Ik fiets er regelmatig daar de maximale snelheid en hoe vaak je dan nog met (hoge) snelheid wordt ingehaald door auto's... Belachelijk en hersenloosidee van automobilisten om te durven opperen voor een los liggend fietspad in het park. Dus dan extra conflictsituaties en de auto's kunnen met nog hogere snelheden gaan rijden. Gewoon geheel voor automobilisten afsluiten. Er zijn mooie ontsluitingswegen om de wijk heen waar er wél gewoon doorgereden mag worden. Iedere automobilist in Poort zit binnen een paar minuten op zo'n ontsluitingsweg. Dan zeiken ze nu over een paar minuten omrijden. Wat is nou een paar minuten omrijden? Weegt dat op om een kwetsbare groep verkeersdeelnemers in gevaar te brengen? Wat wel raar is is dat de meeste scholen langs auto ontsluitingsroutes liggen. Wie heeft dat nou verzonnen?

  reageer
 • Ali

   

  Inderdaad je geeft het zelf al aan, het probleem wordt nu verlegd. Oplossing is straat herinrichten en de politie regelmatig laten controleren op asociaal rijgedrag. Wat mij opvalt is dat er een klein groepje asociale mensen zijn die het voor een ander verpest. Overigens de vuilniswagens raggen ook gewoon door de buurt heen. Het probleem ligt bij de mentaliteit van de mensen.

 • B.Dordregter

   

  Kwestie van een paal die alleen voor bewoners omlaag gaat Moet kunnen in deze elektronica tijd.

  reageer
 • Ali

   

  Afsluiting betekent verleggen van het probleem. Verbreden die straat en fietsers een fietspad geven. Nu us het inderdaad maar een rare straat.

  reageer
 • Rare weg

   

  Ik vind het maar een rare smalle weg. Verbreden graag met een normale wegindeling!

  reageer
 • Bewoner

   

  Een gescheiden autostraat en fietspad is echt de beste en veiligste oplossing . Na scheiding kan je ook beter de snelheid van de auto's terugbrengen . Bij afsluiting moeten auto's 3,5 kilometer omrijden door de wijk langs verschillende scholen met kinderen op de fiets . Afsluiting is dus geen oplossing maar verplaatst het probleem gewoon naar andere straten . Er zouden ook meer verbindingswegen tussen homeruskwartier en europakwartier moeten worden aangelegt

  reageer
 • Bewoner

   

  Terecht. Dichtgooien die hap. Mensen rijden als.gekken daar in die straat. Als je.ziet.hoe ze.die fietsers opjagen en inhalen over de verhoging te belachelijk!!!!. Op dat kruispunt hoeveel ongelukken gebeure daar wel niet...

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert