Flevoland wordt vuurwerkproof gemaakt

FLEVOLAND
Gemeenten in Flevoland zijn bezig om hun straten vuurwerkproof te maken. Zo willen ze voorkomen dat vandalen straatmeubilair vernielen. Prullenbakken worden verwijderd of afgesloten en ook worden in enkele gemeenten bakken voor oude kleding verwijderd vanwege brandgevaar.

Almere
In Almere krijgen de schoolgebouwen een brievenbusklem, zodat er geen vuurwerk door de brievenbus kan worden gegooid. Ook worden in Almere meer dan 600 afvalbakken verwijderd of afgesloten en er is extra toezicht bij scholen in in de buurt van verkoopadressen voor vuurwerk. Medewerkers van Stadsreiniging en Stadstoezicht lopen op 30 en 31 december rond in de wijken om de openbare ruimte zo veilig mogelijk te maken voor de jaarwisseling.

Lelystad
Met speciale kleppen worden de komende week in Lelystad 500 vuilnisbakken afgesloten. Op 2 januari worden de kleppen weer verwijderd.

Zeewolde
Het afsluiten van prullenbakken is kostbaar en de gemeente Zeewolde kiest er daarom voor om dat niet te doen. Bovendien heeft de gemeente de bakken bij de vorige jaarwisseling ook niet afgesloten en dat is goed bevallen.

Dronten
De gemeente Dronten haalt vanaf 29 december een deel van de vuilnisbakken weg. Die krijgen dan meteen een onderhoudsbeurt. De vuilnisbakken die blijven staan, worden afgesloten tot na de jaarwisseling.

Noordoostpolder
In de gemeente Noordoostpolder worden bijna 600 prullenbakken afgesloten. De gemeente is daar te laat mee begonnen, want de afgelopen dagen zijn er al drie vernield door vuurwerk. Deze week worden ook 23 textielbakken verwijderd.
De gemeente vraagt bewoners om het vuurwerkafval in hun straat zo snel mogelijk op te ruimen. Bewoners die voor 9 januari een foto naar de gemeente mailen van hun schoonmaakactie, maken kans op een taart.

Urk
Op Urk zal de gemeente de meeste prullenbakken weghalen, die komen op 4 januari weer terug op hun oude plek.

Vuurwerk mag worden afgestoken op oudejaarsavond vanaf zes uur 's avonds tot nieuwjaarsnacht 2 uur.

reacties (8)

 • Rotjeknor

   

  Mensen en dieren zijn niet veilig voor vuurwerk en onze gemeenschappelijke spullen zijn dat ook al niet. Al die maatregelen worden immers niet voor niks genomen. Er had ook nog vermeld kunnen worden dat in ALLE gemeenten in Nederland de brievenbussen van de post worden uitgerust met smalle gleufjes. Dat alles kost enorm veel geld. Ik stel voor dat er een speciale vuurwerkbelasting wordt ingevoerd. Dan kunnen de kosten op de gebruikers worden verhaald. Wanneer ik zie hoeveel geld ze aan vuurwerk besteden en er geen boterham minder om eten, dan kunnen die paar centen er nog wel bij.

  reageer
 • Jos

   

  Jij hebt zeker weten een huisdier die uitgelaten moet worden. Zullen we dat ook gaan verbieden? Dat geblaf het hele jaar door, de poep die je niet opruimt, het kwijl wat ik op mijn broek krijg als ik ongewenst besnuffeld wordt. Maar daar doet jouw hondje niet, jij bent geen aso en je hondje is heel lief. Maar iedereen die maar een beetje positief over vuurwerk praat, ga je gelijk vol in steeds. Nee jij doet het goed en de anderen altijd fout. Kortzichtigheid noemen we dat in de samenleving

  reageer
 • Dnz.

   

  even eerlijk: ik haal mijn vuurwerk altijd in Eemnes. Mooi vuurwerk, aardige prijs. Als het hier verboden wordt, dan scoor ik het wel via een Poolse website. Geen enkel probleem. Illegaal? daar niet, zal dus echt niet levensgevaarlijk zijn, alleen geen gekke dingen mee doen ;-) Nu te veel moeite en vind ik het wat ik nu legaal kan kopen prima. Yep, ik houd van vuurwerk. (vader van 2 kinderen)

  reageer
 • Ilse

   

  Dit is net zo'n domme redenatie als gebruikt wordt om de vrije verkoop van vuurwapens in de VS te blijven handhaven. Dooddoeners als; wapens doden geen mensen, mensen doden mensen blijven ze daar ook gebruiken om vooral de verkoop van wapens in stand te houden. Als vuurwerk in Nederland in zijn geheel verboden wordt, dan zal dit betekenen dat er automatisch veel minder mensen nog rondlopen met vuurwerk. Als het namelijk 'een beetje mag', is de stap niet zo groot om het illegaal te kopen en te vroeg af te steken. Als het echt in zn geheel strafbaar wordt, veranderd dit voor veel mensen toch de zaak. Het kleine percentage wat dan veel zwaarder vuurwerk zou gaan kopen is vervolgens gemakkelijker op te sporen en hard te straffen. En als dit betekent dat er minder slachtoffers vallen, minder dieren volledig in de stress raken en er minder klerezooi achterblijft in de straten van de aso's die vinden dat ze hun eigen zooi niet op hoeven ruimen, dan is een verbod het mij meer dan waard.

  reageer
 • willem-stad

   

  Mee eens , laat de gemeente een mooie vuurwerkshow organiseren veilig bij het Weerwater. Het ergste vind ik ,dat sommige lui die bommen (geen ander woord voor) in de put gooien en zodoende het rioolsysteem beschadigen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Nol

   

  Van mij mag het!!

  reageer
 • George

   

  En weer zo'n heerlijke standaard reactie, je kon er op wachten. Vuurwerk nu afsteken is al verboden. Bij een verbod op verkoop zal de overlast door zwaar vuurwerk alleen maar toenemen.

  reageer
 • Rob

   

  Gewoon vuurwerk verbieden Scheelt een hoop ellende

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert