Supermarkt wil Aziatische komkommer verkopen

FLEVOLAND
De Ontwikkelingsmaatschappij Flevoland heeft de Albert Heijn aan de Voorhof in Lelystad bereid gevonden de bittergourd te verkopen. Dat is een soort Aziatische komkommer. Een teler in Almere heeft aangegeven de groente te willen verbouwen.

De bittergourd wordt sinds dit jaar geteeld in een kas van de Agrarische Hogeschool in Dronten. Het doel is onderzoek te doen naar de medicinale stoffen in de groente en om te kijken of die in Nederland verbouwd kan worden.

Uit onderzoek van een collectief van Nederlandse bedrijven en instellingen zou blijken dat de bittergourd helpt tegen diabetes 2. Gebleken is dat de komkommersoort goed groeit in Nederlandse kassen zonder gebruik van pesticiden.


reacties (8)

 • Dousam

   

  De supermarkt weet zelf helemaal van niks!!!! Noch van het product noch van het artikel!

  reageer
 • -Z-

   

  Zie hier hoe dubieus de wereld is. Inderdaad, over heel de wereld groeien medicinale voedzame wondersuperfood plantjes in hun natuurlijke omgeving. En de lokale bevolking kent die en gebruikt die. En nu wordt voor de zoveelste keer onder het mom van allerlei argumenten gedaan alsof er iets fantastisch is gedaan. OMFL is er enkel voor het geld, om aangesloten hype-startup-duurzaam-technologisch bedrijfsleven te promoten. Lobbyisten pur sang. Dus ja, en inderdaad, dit gaat niet over gezond, maar over een teler die hoopt met dit product te kunnen overleven. Jammer dat OMFL de telers niet steunt die op Buitenvaart Almere netjes legaal goede Flevo-wiet zouden willen kweken. Jammer dat OMFL vooruitgang alleen ziet bij eigen belang, niet bij algemeen Flevolands belang. ALS er een product is dat Flevoland op de wereldkaart kan zetten (en het zo gewilde toerisme op gang kan brengen): Flevo-wiet ! Maar dan komt ongewenste politiek om de hoek kijken, te moeilijk voor de lobbyisten, te gewaagd. Dus gemakzuchtig veilig in de komkommer gedoken.

  reageer
 • Tsja

   

  Onder het mom van, als ik maar subsidie krijg.

  reageer
 • Barbara

   

  Dat zal zich dan hopelijk terugbetalen, gezien het krankzinnig hoge aantal diabetici...

 • coba

   

  Gezond maar vies. Toch ben ik benieuwd of de gezonde stoffen in ons koude land wel in de groente komt.

  reageer
 • ron

   

  Op sri lanka zeg je het ook enorm veel en onze gids vertelde er toen ook al over.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • aki24

   

  Heel serieus nemen want deze komkommer Wordt veel in Suriname gegeten en staat daar al jaren bekend om zijn medicale werking omtrent het reguleren van de glucose gehalte.

  reageer
 • P... L.

   

  Ze vergeten er bij te vertellen dat dit n groente is die al jaaaaaaaaren verkocht wordt in toko's. En genuttigd in veel tropische culturen Dit is n hype maken van n bestaand product. Een vrij bittere groente trouwens. Dus vraag me af hoe "popi" t zal worden

  reageer
 • Vraagjes

   

  Wie zitten er allemaal in dat collectief van hoogstwaarschijnlijk belanghebbende bedrijven en organisaties? Waar is dat onderzoeksrapport te vinden? Kortom: hoe serieus moeten we deze wonderkomkommer nemen?

  reageer
 • Jos '56

   

  Als het maar geen komkommer nieuws is.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert