Lied 'Dat volwassen mensen' aanklacht tegen oorlog

ALMERE
Twee Almeerders hebben een protestlied geschreven. Dick Ridder en Nick Theunissen protesteren tegen alle oorlogen met het nummer 'Dat volwassen mensen'.

Het lied moet kinderen die het slachtoffer zijn van oorlog een stem geven en de harten van mensen openen. De Almeerders hebben het nummer vorige maand op YouTube gezet. Theunissen kreeg inspiratie om het lied te schrijven omdat een vriend van hem 21 jaar geleden is gevlucht voor de Balkanoorlog.

"We leven in Nederland al 70 jaar in vrijheid. Dat is een cadeautje en dat moeten we delen. De vluchtelingen die nu ons land binnen komen moeten we veiligheid bieden", zegt Ridder.


reacties (5)

 • Jacob

   

  70 jaar vrijheid moeten wij koesteren en vooral niet proberen te gaan delen en in de waagschaal te gaan stellen door lieden binnen te halen die helemaal niet op zoek naar vrijheid zijn. Maar voor iemand waarbij het inspiratiekwartje pas na 21 jaar valt is het te verwachten dat dat inzicht hiertoe ontbreekt. Ik denk dat de beide heren niet zo lang hoeven te wachten op inspiaratie voor hun volgend lied over onze eigen kinderen in een voor hen onleefbaar Nederland.

  reageer
 • Koos

   

  Alles voor een beetje aandacht.

  reageer
 • Fokke

   

  Schattig aandoenlijk, en is dit het begin van hun promo offensief? wie is hun public relations persoon welke de media heeft opgezocht? Denk dat zij straks wel wat zendtijd en publiciteit krijgen via de VARA, zodat ze uit de kosten komen en het een hit kan worden.

  reageer
 • Almeerder

   

  Tof Nick. Mooie clip, maar iedereen weet toch dat je achternaam zonder 'h' is

  reageer
 • Arjan

   

  Als over 600 jaar de mensheid terug kijkt op onze tijd in de geschiedenis, zullen ze zich verbaasd afvragen hoe het toch mogelijk is geweest dat er in zo'n relatief groot gebied van de wereld (deels Europa) zo lang geen oorlogen geweest zijn. Al tientallen jaren wordt er op Europees grondgebied niet meer gevochten tegen elkaar. De laatste was de tweede wereldoorlog en statistisch gezien is dat dus echt al heel lang geleden. Zo lang als de mensheid bestaat, vechten we met elkaar. Onbegrijpelijk maar waar.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert