Beste Flevolandse oliebol komt van bakker Grootkarzijn

ZEEWOLDE
Echte Bakker Grootkarzijn aan de Kerkstraat in Zeewolde heeft de hoogste Flevolandse notering in de jaarlijkse oliebollentest van het AD. De bakker staat op plek 43 met een 7,5.

In totaal staan er vijf Flevolandse noteringen in de lijst. Op plek 94, 107 en 117 staan drie oliebollenbakkers met een voldoende. De Hollandse Gebakkraam Westenberg bij winkelcentrum Muziekwijk in Almere wist met een "taaie bol" plek 94 te veroveren. Van Loon's Gebakkraam bij winkelcentrum SuyderSee in Dronten vertoont volgens de testers een "stijgende lijn" en eindigde op plek 107 en oliebollenkraam Stuy-Boon op het Forum in Almere ("flauwe hap, vermoedelijk is het zout vergeten") eindigde als 117e in de lijst.

De laagste Flevolandse notering is voor Ben's Oliebollen op het Stadhuisplein in Lelystad. Deze bakker levert volgens het AD een "vette kleffe bol" af die "nergens naar smaakt." De kraam krijgt een onvoldoende en staat op plek 137. Ook krijgt Ben's Oliebollen een aparte notering in de top 3 van vetste oliebollen. Dit jaar testte het Algemeen Dagblad 164 bakkers. De beste oliebollen van het land zijn volgens de krant te krijgen bij Meesterbakker Voskamp in Spijkenisse.

reacties (18)

 • rj82

   

  ik haal nu al een aantal jaar onze oliebollen bij snackbar HJ in de gordiaan in lelystad....die kraam op het stadhuisplein mag zijn stuiterballen houden....

  reageer
 • Arie

   

  Vanmiddag oliebollen gekocht bij een kraam ( niet uit Flevoland, de naam zal ik niet noemen, ) die een ruim voldoende ( cijfer 7,5 ) haalde in de oliebollentest van het AD. Bij het beetpakken van de bol, liep de olie letterlijk langs m'n hand, en van binnen was het een kleffe compacte massa. Echt niet te eten !De rest van de bollen maar in de vuilnisbak gegooid. Test heeft totaal geen zin, en de productkennis en smaak van de keurmeesters laat volgens mij veel te wensen over.

  reageer
 • lelystad

   

  Dan ben ik dus niet de enige die de OLIEbollen van Ben vet vind! Als je er een hap inzet zit je onder de olie. Wat een smerige bende.

  reageer
 • Eline Veere

   

  En weer is duidelijk dat over smaak niet te twisten valt. De oliebollen van mijn zoon zijn 't lekkerst, maar die wil 't AD niet testen ;-)))

  reageer
 • Flapdrol

   

  In de nop test de maker zelf zijn oliebollen en vind zijn product de beste net als de makers elders, alleen het AD denkt er anders over deze denkt onder media druk gratis te kunnen scoren.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Hans de Boer, Lelystad

   

  Bij Ben's Oliebollen vorige week twee oliebollen besteld en gegeten: flauw, niet gaar en met een oliesmaakje wat er niet bijhoort. De week daarvoor een appelflap bij dezelfde kraam gekocht. De verkoopster pakte een grote oliebol, sneed deze in en vulde het met appelcompote van Hak. Ik was te verbijsterd om er iets van te zeggen.

  reageer
 • jo jo

   

  Ben's Oliebollen kan dus met recht zeggen dat ie "olie" bollen verkoopt :)

  reageer
 • Steven Stedenwijker

   

  De oliebollen van Schep in Stadshart Almere zijn er al weken en gaan iedere keer mee naar huis.

  reageer
 • Antje Ha

   

  Flauwekul. Er is een uitgebreide testprocedure en de test wordt al jaren georganiseerd. De verkopers melden zichzelf aan voor de test. Een beetje dom om het dan zo te laten zitten als het er op aan komt.

  reageer
 • jaap

   

  de kraam van walibi doet het beter plaats 29 staat nu op schiphol.

  reageer
 • Renie.

   

  Onzin die oliebollentest. Smaken verschillen. Ieder mens heeft een eigen smaak. Wat de een lekker vind, is voor een ander niet.

  reageer
 • KC

   

  Je moet je als oliebollenbakker zelf aanmelden bij het AD.

  reageer
 • Rob

   

  Die van Ben zijn heerlijk. Over smaakt valt te twisten. Bovendien zijn die van Ben lactosevrij! En dat is wel fijn als je lactose intolerant bent. Voor mij geen andere bollen dan die van Ben. Eerlijk en heerlijk!

  reageer
 • Oliebol

   

  De oliebollen van Ben vinden wij anders heerlijk! Niets mee aan de hand.

  reageer
 • lezer.

   

  De jaarlijkse oliebollentest. Wederom zoooo niet belangrijk.

  reageer
 • frits

   

  daar hebben we het ad weer eens , de beste oliebol halen ze dicht in de buurt dus . elk jaar het zelfde met die rioolkrant

  reageer
 • Jk

   

  Toch gek dat met dit soort testen de nop vaak overgeslagen wordt

  reageer
 • Ron

   

  Volledig subjectieve test natuurlijk door een oliebollenexpert die zichzelf benoemd heeft met die titel en zelf nog nooit een oliebol heeft gebakken. Ik vind de oliebollen van Ben op het Stadhuisplein in Lelystad juist hartstikke lekker. Ik bepaal dus zelf of ik iets lekker vind of niet. Dat zou iedereen moeten doen. Compleet zinloos dus zo'n test en nog zinlozer is dat Flevoland dat klakkeloos overtikt.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert