Plan voor 1000 sociale huurwoningen

ALMERE
In Almere Poort kunnen binnen anderhalf jaar 1.000 sociale huurwoningen worden gebouwd. Met dat plan komt conceptontwikkelaar Guidance Profile. Een Canadees investeringsfonds stelt ruim 135 miljoen voor de plannen beschikbaar.

De maximale huur van de woningen zou 594 euro gaan bedragen. Dat bedrag is inclusief zaken zoals gas, water, en licht. Daarbovenop komt een zogeheten SocialeWoon-bijdrage van 115 euro. Als bewoners zich inzetten voor de buurt, door bijvoorbeeld het groenonderhoud te doen, gaat die bijdrage omlaag.

Guidance Profile is in gesprek met de gemeente om te zien of er in Almere Poort een geschikt stuk grond beschikbaar is. Cees Buys, een van de initatiefnemers, hoopt over enkele maanden al met de bouw te kunnen beginnen. Voorwaarde is volgens Buys wel dat de gemeente voor de bouwgrond een redelijke prijs vraagt.

reacties (31)

 • S Dulkadir

   

  Ik zoek per direct een huurwoning in Almere

  reageer
 • albert

   

  hoe kom ik aan anmerking voor zo en woning

  reageer
 • Pinken

   

  De onderlingede grond speculatie, maar daar moet je voor in het verleden duiken. Succes ermee.

  reageer
 • Ikk

   

  Wat us het risico dan? Ze verhuren huizen voor 594 euro en rekenen extra servicekosten net als in een appartementencomplex. Dus wat kan er misgaan voor een gemeente? Als er huizen gebouwd zijn dan vangen ze woz waarde. Wat us risico gemeente?

  reageer
 • Pinken

   

  Juist daar is de ellende van de gemeente door ontstaan, om de grond maar lukraak teverkopen, en als het mis gaat, hebben ze geen poot meer om op te staan. Kasteel als voorbeeld.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Ikk

   

  De woningbouwcooperaties hebben geen geld meer, daarom doet deze organisatie dit. Dat zeggen ze nog in het filmpje. Almere heft een tekort van 48.000 zoekenden van een woning. Als een Ymere of Alliantie daadwerkelijk niet kunnen investeren dan ben ik super blij met deze organisatie als zij daadwerkelijk 1000 woningen kunnen zetten. Grond moeten ze gewoon kunnen aakopen bij de gemeente vind ik.

  reageer
 • Piet

   

  Wat een reacties allemaal.. maar begrijpt nieamdn hier wat er nu staat. Dit is toch super.. als ik het goed begrijp kunnen wij dus een woning huren voor 594 euro en dat dan inclusief gas water Elektra en ook wifi. Wauw dat krijg je nergens meer. Als ik de huizen zie op de website van Guidance Profile zijn dat volwaardige huizen met een tuin. Mijn zusje had een woning voor 800 in almere en dan ook nog met gas water Elektra van minimal 200 euro in de maand. Nou dan zou ik gelijk hiernaar toe overstappen. Want dan besparen we dus heel veel... die 115 euro per maand zijn da servicekosten? als dat zo is en je kan dat ook nog terugverdienen wat die heren zeggen dan zitten we hier goed. gaat die 115 euro per huishouden in de wijk terug of voor de organisatie zelf? Dit zou een zegen zijn voor Almere.

  reageer
 • .\/\/.

   

  "Deze woningen zullen dus nimmer ter beschikking komen aan de groep die het het hardst nodig heeft." - dat klopt, maar het doorstroomeffect zal wel gaan werken.

  reageer
 • Pinken

   

  Wat de presentatie betreft is het niet overtuigend. Als men het over Sociale-woningbouw heeft, dan laat je dat niet aan de markt over. Dan ga je in zee met de plaatselijke woningbouwcoöperatie, "met een grond verpachting". En die moeten niet zielig gaan doen dat ze weinig geld hebben. Gemeenten blijf bij de Pinken.

  reageer
 • Erik

   

  Ja de website lijkt wel nep zo slecht. Almere pas op deze meneer kon nog wel eens een oplichter zijn.

  reageer
 • August

   

  Ik dacht dat poort alleen stadsverwarming had en dus geen gas.

  reageer
 • TjakkA.\/\/.

   

  De reacties zeggen al genoeg, wat een stad, wat een inwoners... Lage huurprijs omdat gas en licht er bij in zitten. Een bijdrage om de buurt netjes te houden is teveel gevraagd, die bijdrage kan zelfs naar beneden als men zelf meewerkt, iets wat normaal zou moeten zijn. Wat een instelling zeg van die inwoners, ik zou er echt niet tussen willen wonen.

  reageer
 • Iike

   

  Uitkering = salaris. Voor salaris mag je best wat doen, ja inderdaad!

  reageer
 • Ikke

   

  Tja daar komt de ene uitzondering weer om t hoekje kijken! Wees eerlijk, het merendeel wat daar gaat wonen, heeft toch geen beperking. Is het dan zo lastig om wat terug te doen voor je buurt?? Het stimuleert in ieder geval, misschien werkt dat!

  reageer
 • Nastradamus

   

  Alleen mensen met een uitkering hebben de tijd om hun omgeving te onderhouden, het slaat nergens op, wie monitoort de mensen welke werkzaamheden verrichten en wie bepaald of iets gewenst is ? etc. Stropdassen, lange jassen, dure auto's mooie praatjes net als met dat luchtkasteel van Almere.

  reageer
 • creatieve manipulatie

   

  Bij elkaar dus een dikke 700 Euro, vind ik al erg veel en omdat het dan zogenaamd een sociale huurwoning en nieuwbouw betreft zal het woon oppervlak en de uitvoering zeer summier zijn. Ach de nieuwe wereldwijde recessie dient zich al aan, al wil de politiek dit net als met de vorige recessie niet erkennen. Misschien dat dan eindelijk de welvaart verdeeld wordt over alle inwoners inplaats alleen aan de elitaire burgers. Zodat niet iedere werknemer afhankelijk is van subsidies om te kunnen leven. De overheid heeft niets geleerd van de afgelopen recessie, men heeft krampachtig alles in het werk gezet de oude standaarden/koopslaven te behouden ondanks de schade welke een groot deel van de koopslaven opgelopen hebben, door ronduit deze gevolgen te negeren en de mensen zelfs tijdens de recessie aan te zetten huizen te kopen welke men niet kan betalen.

  reageer
 • krek

   

  Alweer zo een meneer met alleen maar een idee. Dit is nepnieuws. deze meneer klets maar wat en heeft geen 135 miljoen van een fonds achter de hand. Wat een onzin. Kijk voor de grap eens op zijn site...pffff...

  reageer
 • Moeder wil huisvesting voor d'r zoons

   

  Goed plan. Maken Almeerse jonge inwoners ook kans?

  reageer
 • Hannes

   

  Als de gemeente de grond gaat verpachten, haken ze dan af dan weet je pas waar je aan toe bent. Hoe je het ook wend of keerd het blijft een grondspeculatie. Wat altijd ten kosten gaat van de belasting betaler. Voorbeelden genoeg uit het verleden.

  reageer
 • ron

   

  als mensen nou eens een bijdrage die men zelf kan invullen zouden waarderen zou al een hoop schelen. maar nee altijd eerst weer negatief... 594 incl GWE is echt niet slecht.

  reageer
 • Jeane

   

  En dan nu maar hopen dat de Gemeente Almere niet al te veel gaat vragen voor de grond. Wij willen er graag wonen...👍

  reageer
 • KC

   

  Dus als niet mee kan werken door een beperking moet je 704,00 euro betalen. Gewoon asociaal.

  reageer
 • Faerie

   

  Dit zijn niet de woningen waar Almere op zit te wachten. De basishuur is te hoog en die bijdrage, die ten eerste een verschrikkelijke naam heeft, is gewoon asociaal. Niet dat ik tegen zelfbeheer ben, maar het is niet goed controleerbaar. In principe worden deze woningen dus tegen een huur rond de top van de sociale huurgrens verhuurd (709 ex servicekosten). Alleenstaande minima bijvoorbeeld, mogen vanaf 1 januari niet meer reageren op woningen die duurder zijn dan 576 euro. Deze woningen zullen dus nimmer ter beschikking komen aan de groep die het het hardst nodig heeft. Al staat er 'maximaal' 594, de kans dat ze werkelijk investeren voor minima is nihil.

  reageer
 • Jaap

   

  Behalve dat het een interessante huurprijs is, voor iedereen te betalen, is het hele concept een goed idee. Samen verantwoordelijk voor de wijk en daardoor meer binding met elkaar. Mooie (kerst)gedachte en leuk dat het in Almere komt.

  reageer
 • Hans

   

  Mooi plan. Dus als ik het goed begrijp krijg ik voor die 115 euro gas, water, licht en wifi gratis dus dat is goedkoop voor een nieuw huur huis. Ik hou mijn huurtoeslag en ik kan het geld ook nog terugkrijgen als ik iets in de wijk doe. Dus ik kan hieraan verdienen als huurder?

  reageer
 • jo jo

   

  Jammer, het bericht leek in eerste instantie zo positief... Maar die 115 euro.. dat is echt buiten proporties. Ach ja, ze zullen er wel weer vluchtelingen in stoppen die niet malen om een euro meer of minder want hoe je het ook went of keert, die subsidie krijgen ze toch wel.

  reageer
 • Angie

   

  Blij dat ik n huisje buiten almere heb gekregen. Leuke hoekwoning met tuin voor €574! Hoef ik verder niks voor te doen 😉

  reageer
 • Nico

   

  Nog meer armoe. Laten ze maar in Amsterdam of Hilversum blijven.

  reageer
 • Carry

   

  Gelijk afkappen. 115 euro moeten betalen waar slaat het op. Je huur betalen is genoeg! Wil je daarnaast nog iets doen voor de buurt is prima maar daar heeft de verhuurder niets mee te maken.

  reageer
 • Ikke

   

  Wat een goed plan! Mooie huurprijzen die je laag kunt houden door wat etrug te doen, TOP!!

  reageer
 • frits

   

  nou gemeente meteen afkappen dit , om dat ze wel even een SocialeWoon-bijdrage van 115 euro er op gooien geen goed plan dus hier woningen worden dus gewoon te duur hier .

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert