Waterlicht toont kracht en kwetsbaarheid van water

SCHOKLAND
Het lichtkunstwerk Waterlicht wil de kracht en de kwetsbaarheid laten zien van het leven bij het water. Dat zegt kunstenaar Daan Roosegaarde over zijn laservoorstelling die maandag- en dinsdagavond te zien is bij het voormalige eiland Schokland.

Volgens de kunstenaar zullen sommige bezoekers vooral hun eigen kwetsbaarheid ervaren als ze geconfronteerd worden met de kracht van het water. Maar anderen zullen juist de kracht van de mens zien in de strijd tegen de zee.

Volgens Roosegaarde is Schokland, als plek die op de Werelderfgoedlijst van Unesco staat, een uitstekende plek om zijn voorstelling te laten zien. De lasershow is ontstaan in overleg met alle Nederlandse waterschappen.

reacties (7)

 • Job

   

  Vanaf Emmeloord top geregeld, daar zo de bus in, op Schokland er uit en bij terugkomst bij de bus 2 minuten wachten en in 10 minuten weer in Emmeloord.

  reageer
 • Wachtende...

   

  Mensen, blijf alsjeblieft thuis! Het busvervoer vanaf de opstapplaatsen is een groot drama. Hier in Ens staan nu 400 man te wachten op een bus waar nog 50 man in kan. Voorkom jezelf een teleurstelling!

  reageer
 • Job

   

  Chapeau voor de positivo! De ontwerper is, met zijn team, over de hele wereld bekend en bezig met allerlei vormen van, milieuvriendelijke, energieopwekking gegoten in kunst. Het oog wil tenslotte ook iets. Wat kan hier nu verkeerd aan zijn?!

  reageer
 • joop

   

  Hoezo "opgevoerd"? Iemand zet gewoon een apparaat aan...Dan kan de bezoeker zijn "kwetsbaarheid ervaren". whahahaha.

  reageer
 • Drontenaar

   

  Piet je bent al eens geweest? Zo niet dan kun je er niks van zeggen. Alleen jammer dat het ongeschikt is voor rolstoelen en dat daar niet aan gedacht is.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Jan

   

  Piet geeft elke dag een showtje in z'n achtertuin. Ow wacht. Misschien heeft piet geen tuin en woont ie 8 hoog achter?

  reageer
 • piet

   

  dit zijn gewoon een aantal lasers, meer niet. Het geklets eromheen maakt het dan kunst, wat een onzin!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert