Files op A6 richting Amsterdam fors toegenomen

ALMERE
Automobilisten op de A6 richting knooppunt Muiderberg hebben dit jaar veel langer in de file gestaan dan vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van de ANWB.

De zogeheten filezwaarte, die berekend wordt door de lengte van de file te vermenigvuldigen met de duur van de vertraging, is op de A6 van Almere naar Muiderberg toegenomen met 75 procent ten opzichte van 2014. Dat is een opmerkelijke stijging volgens de ANWB.

Volgens een woordvoerder zijn wegwerkzaamheden een mogelijke verklaring voor de langere files. Ook het aantrekken van de economie zorgt voor meer auto's en vrachtwagens en dus voor meer drukte op de weg.

Ondanks de grote stijging staat de A6 niet in de landelijke file top 10 van de ANWB. Dat komt doordat de filezwaarte op de snelweg vooral in de ochtendspits is toegenomen. In de avondspits staan automobilisten veel minder lang stil dan bij andere grote verkeersknelpunten.

reacties (12)

 • Thijs

   

  Dit is vrij logisch.. Aangezien er nu veeeel meer werkzaamheden zijn.. Elke avond spits is de file vanaf almere poort tot de muider brug... En de file duurt altijd even lang.. (Begon een beetje te wennen)

  reageer
 • Dick

   

  Lelystad-zuid?? Ik ken Lelystad-noord en Lelystad. Als Lelystad-zuid de nieuwe afslag naar vliegveld Lelystad bedoelt. Die afslag gaat voor Lelystad od Lelystad-noord niet zoveel uitmaken, je gaat dan nog een bottleneck introduceren want die drie stroken zullen daar wel overgaan in 2. Als je het goed doet verbreed je de A6 tot na Lelystad-noord, anders blijft het verkeersaanbod te groot om zonder oponthoud over de A6 te kunnen rijden.

  reageer
 • wim

   

  Alles asfalteren dan kunnen we tenminste een mooi land doorgeven aan onze volgende generaties.

  reageer
 • michael

   

  Ohh sorry de a6 zal tot Lelystad Zuid worden verbreed nar 3 banen !!

  reageer
 • Dick

   

  Nee dat klopt idd, het IS daar nog nooit een probleem geweest. Maar het gaat het daar wel een probleem worden. Wel eens gezien hoeveel verkeer er nog overblijft om naar Lelystad, Emmeloord, Lemmer, etc. te gaan? Al eens gezien hoeveel verkeer er vanaf de A27 bijkomt? Het staat tussen Almere Buiten-Oost en Lelystad regelmatig stil of rijdt zeer langzaam. Als je een knelpunt verschuift verschuift ook het probleem. Dat is wat men hier doet, knelpunten verschuiven. En over ritsen gesproken, wel eens een ritslocatie gezien waar netjes word geritst? Ik probeer het iedere keer weer om netjes te doen en kom iedere keer toch weer bedrogen uit.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Almere036

   

  Dat is voorbij de afslag ja, richting Lelystad. Volgens mij is dat nooit een knelpunt geweest. Dus alleen maar voordelig dat er 3 rijstroken zijn. Ritsen op dit punt lijkt me dus ook geen probleem!

  reageer
 • joep

   

  @ Sjaak ik hoop dat je wel op tijd was voor je afspraken. Prettige jaarwisseling!

  reageer
 • Dick

   

  Nee hoor, dan heb je ellende bij Almere-Buiten Oost, want dan moet alle verkeer daar va 3 naar 2 stroken. 't Is alleen zo raar dat wij automobilisten dat wel zien maar de overheid/rijkswaterstaat niet.

  reageer
 • michael

   

  nog 4 jaar dan is a1/a6 tot Almere Haven klaar, en 2017 begint de a6 tot Almere Buiten Oost en is klaar eind 2021 begin 2022 en dan hoor je Sjaak ook niet meer klagen .

  reageer
 • Johan

   

  Het probleem met de A6 is simpel: er gebeuren (te) veel ongelukken waardoor je meteen vast staat, zonder uitwijkmogelijkheid naar een andere weg (zeker als je knooppunt Almere al voorbij bent).

  reageer
 • Steven Stedenwijker

   

  Wees blij dat iedereen werk heeft. Als men wat minder tegen elkaar aan zou rijden zou er ook een stuk minder file zijn. Het werk aan de A6, A1 en A9 gaat lekker snel. Voor je het weet kunnen we over de nieuwe A1 en door de aquaducten! In de polder schiet het ook lekker op. Hollandse-Brug Hoge-Ring is al aardig op streek en straks kunnen we uit Stad-West lekker snel de weg op.

  reageer
 • Sjaak

   

  Ik kan onderhand wel een heel boekwerk schrijven over de A6 en zijn problematiek. Een ramp weg een chaos elke ochtend.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert