Curator failliete Kinderworld wil opvang veilig stellen

FLEVOLAND
De curator van de twee failliet verklaarde vestigingen van Kinderworld in Emmeloord en Dronten gaat eerst de opvang van de getroffen kinderen veilig stellen. Dat blijkt uit een mail van curator Bas van Dijen. Uit dezelfde mail blijkt dat er ook wordt gekeken naar een doorstart van de twee vestigingen.

De twee vestigingen werden vorige week door de rechtbank Midden-Nederland failliet verklaard. De twee dochterondernemingen zijn onderdeel van de holding Kinderworld Almere. De eigenaar is tot nu toe onbereikbaar voor commentaar.

De medewerkers van de kinderopvang mogen niets zeggen over de ontstane situatie vanwege een clausule in hun contract. Verder is ze verteld dat ze voorlopig zonder salaris door moeten werken. Ouders hebben vorige week een brief gekregen over de problemen van de twee vestigingen.

reacties (16)

 • Natuurlijk mogen jullie hem inzien, hij is onderweg per mail naar jullie.

  reageer
 • Redactie Omroep Flevoland

   

  Beste M, Mogen wij de mail van de curator inzien? Kunt u contact met ons opnemen via rtv@omroepflevoland.nl of 0320-285085. Alvast bedankt. Redactie Omroep Flevoland

  reageer
 • Loïs

   

  Dat zal mij ook niet verbazen. Er is hier wel meer aan de hand anders zoemt de media het niet op.

  reageer
 • Net uit betrouwbare bron (mail) brief gekregen van de curator. Einde verhaal met ingang van 31-12-2015, geen doorstart of iets wat er op lijkt.

  reageer
 • Klaas

   

  Als dit het geval is moet worden uitgezocht of er geen onbehoorlijk bestuur is gepleegd. Als alles puur een zakelijk karakter heeft kan het. Dus geen te hoge management fee's en hoog huurkosten aan de moeder. Als dat wel het geval is valt de holding ook om. Ik verwacht het laatste. Meestal is dit een signaal aan ouders om je kind snel ergens anders onder te brengen. En natuurlijk !!!!!!! Noooooooooooooit vooruit betalen!!!!!!!!!!!!!!!! aan geen enkele vestiging van kinderworld. Er zijn al genoeg van die kinderdagverblijven omgevallen. Ik wil volgende maand geen ezel verhalen horen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • RL

   

  Het zou me niet verbazen als de eigenaar zelf een faillissement heeft aangevraagd om van de twee vestigingen en personeel af te komen. Hij zal zelf wel De doorstart-kandidaat zijn, zodat hij in afgeslankte vorm weer met een nieuwe bv kan starten. Hoe kan er anders in zo'n korte termijn al een kandidaat zijn gevonden? Het personeel is ie op deze manier mooi kwijt zonder verplichtingen. Zo'n persoon is het wel.

  reageer
 • Bergerac

   

  Volgens mij betaald het UWV het salaris door, dus is het niet vreemd dat ze moeten doorwerken. Maar ik denk wel dat een doorstart wel heel moeilijk word.

  reageer
 • Ikke

   

  Doorwerken zonder salaris! Duh, als ik er werkte voelde ik acuut een burn-out opkomen. Voor de kinderen en ouders heel sneu, maar eis van kids world is wel heel hoog!

  reageer
 • Henk

   

  Bij failliesement is het standaard dat uwv de lonen doorbetaald. Medewerkers hoeven echt niet zonder inkomen door te werken

  reageer
 • sterk

   

  Hoe zo / moeten doorwerken zonder salaris.. Pak de Holding maar aan. Daar zal ook wel niets meer te halen zijn. Dus curator u betaald of wij staken...

  reageer
 • RL

   

  Ja, heel handig. Inventariseer anders eerst eens hoeveel kids je nog overhoudt voor die doorstart, want inmiddels heeft 70% al een nieuw opvangadres. Steek je energie in een correcte regeling voor je personeel, want na zoveel gedoe heeft niemand nog vertrouwen in een doorstart. En inderdaad, die brief van die curator was schrijnend slecht. Niet 2x doorgelezen, want het zat vol fouten en dubbele zinnen. Wat een gepruts. Tekenend voor de situatie.

  reageer
 • Sander

   

  Schandalig! De curator en kinderworld moeten zich schamen. Ten eerste een schandalig amateuristische brief van de curator en een waardeloze berichtgeving van kinderworld. Zeer slecht!

  reageer
 • jo jo

   

  Zeg, waarom vallen die kinderdagverblijven bij bosjes? Juist! Begin daar nou maar eens mee!

  reageer
 • Klaas

   

  Te gek voor woorden personeel voorlopig zonder salaris door werken. Wie gaat de rekeningen van het personeel betalen? De curator denkt er wel erg gemakkelijk over. Hij heeft zijn onkostenvergoeding natuurlijk al binnen en het personeel moet maar zien hoe zij zich financieel redden. Het personeel moet dit nooit accepteren. Gewerkte uren gewoon betaald krijgen anders gaat de curator toch zelf maar de kinderen opvangen zonder er voor betaald te krijgen.

  reageer
 • Jan

   

  Met een woord geweldig. Zonder salaris moeten doorwerken. Ik zou zeggen ga alvast op zoek naar andere job.

  reageer
 • Sjaak de

   

  Weet niet of de gedupeerden geld vooruit hebben betaald want dan ben je helemaal de Sjaak. Ik betaal sinds een jaar niets meer vooruit, wil men dan niet leveren? jammer dan, dan maar geen zaken. Er gaat zoveel failliet dat nu ook de consument op zijn tellen moet passen inplaats alleen de leverancier.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert