Kantinemanager FC Almere terecht op non-actief

ALMERE
FC Almere hoeft een voormalige kantinemanager niet terug in dienst te nemen. Dat heeft de rechtbank in Almere besloten. De kantinemanager spande twee weken geleden een kort geding aan tegen de Almeerse voetbalclub. Hij eiste zijn baan weer terug nadat hij door de club op non-actief was gesteld.

Volgens het bestuur van FC Almere had de man onzorgvuldig gehandeld door een kluis niet goed af te sluiten. Hij heeft wel een sleutel gebruikt, maar niet de bijbehorende veiligheidscode geactiveerd. De man is daarna een training gaan geven. Vervolgens heeft iemand de kluis opengemaakt en is er 2000 euro verdwenen. Het is niet bekend wie het geld heeft meegenomen.

De rechtbank bepaalde dat de voormalige kantinemanager zijn verantwoordelijkheid niet heeft genomen en daarom verwijtbaar heeft gehandeld. De man krijgt nog wel een deel van zijn salaris betaald. De club had zijn loon hangende de rechtszaak ingehouden.

reacties (6)

 • Gerry

   

  Mijn zoon is twee jaar lid van deze club en al twee jaar is zijn team wegens te weinig spelers uit de competitie gehaald... Zou die voorzitter zich daar ook eens wat meer voor willen inzetten... Bestuurlijk is er van alles mis bij deze club... En ja die kantinemanager die was net zo glad als het bestuur en dat zal wel gebotst hebben... Denk ook dat Hans wel een punt heeft in zijn verhaal misschien was dit de makkelijkste manier om van hem af te komen... En ik vraag me ook af of er aangifte gedaan is?????

  reageer
 • Marcel

   

  Die kan zo weer aan de bak bij cafe plein of terug naar men @ work

  reageer
 • Hans

   

  Ik vind dit een raar verhaal! Ten eerste waarom zit er 2K in de kluis tijdens een training? Waarom is dat niet direct weggebracht naar de bank? Was dit "zwart" geld? Ten tweede waarom een kluis met sleutel en code? Als je verschil in bevoegdheid wil creëren moet je met 2 kluizen werken. Ten derde, de kluis zat op slot echter zonder een code. Dus de dader moet over een sleutel beschikken of deze weten te liggen. Dit kan ook iemand zijn die zowel over de sleutel als code beschikt! Ten vierde waarom wordt de kantinemanager beschuldigd? Heeft hij de kluis dan niet op slot gedaan? Dit riekt naar "een persoon uit de weg ruimen"/ verzekeringsfraude

  reageer
 • .\/\/.

   

  De rechter vonnist, en vervolgens kom je vragen stellen. Gaat dat opschieten? Nee dus.

 • Nastradamus

   

  Een doorzichtige actie om je wederrechtelijk te verrijken, wat een toeval dat er iemand toevallig net even de kluis inspecteerde kort na deze zogenaamde nalatigheid. De rechter heeft goed rechtgesproken door te stellen dat mensen hun verantwoordelijkheid behoren te nemen, proficiat.

  reageer
 • ger

   

  Kantinemanager bij een amateurclubje in Almere. Te gek voor woorden.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Fred

   

  Dan zullen er nog vele mensen bij FC ALMERE volgen, als iedereen wordt afgerekend op zijn verantwoordelijkheid.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert