Failliete vestigingen Kinderworld definitief dicht

FLEVOLAND
De vestigingen van kinderopvang Kinderworld in Dronten en Emmeloord gaan na 31 december definitief dicht. Dat bevestigt curator Bas van Dijen. Hij zegt dat er geen hoop meer is op een doorstart en heeft dat dinsdag in een brief laten weten aan het personeel en de ouders van kinderen.

De twee vestigingen werden vorige week door de rechtbank Midden-Nederland failliet verklaard. De twee dochterondernemingen zijn onderdeel van de holding Kinderworld Almere. De eigenaar is tot nu toe onbereikbaar voor commentaar.

Van Dijen heeft de afgelopen dagen geprobeerd een doorstart mogelijk te maken. Maar de laatste geïnteresseerde partijen haakten dinsdag af. Als oorzaak van het mislukken van een doorstart noemt de curator de onrust en het feit dat er de laatste dagen veel opzeggingen binnen kwamen.

Wat er met het personeel gaat gebeuren in het nieuwe jaar is nog niet duidelijk. Het salaris dat ze nog tegoed hebben wordt volgens de curator door het UWV overgenomen. Veel ouders hebben hun kinderen inmiddels bij andere opvangplekken ingeschreven.reacties (8)

 • .\/\/.

   

  "Bovendien geeft op opvang de vrouw de mogelijkheid een baan te behouden" - voor mannen geldt dat kennelijk niet? Wat je zegt lijkt modern, maar is het uiteindelijk niet....

  reageer
 • .\/\/.

   

  En hoe doen alleenstaande moeders dat dan?

  reageer
 • RL

   

  Kijk, een mooie conservatieve reactie. En als ze fan naar school gaan, kunnen ze paps en mams niet meer loslaten. Bovendien geeft op opvang de vrouw de mogelijkheid een baan te behouden en dus ook haar financiële onafhankelijkheid. Nee, niet meer van deze tijd zo'n opmerking.

  reageer
 • Albert

   

  Pas maar op je eigen kind.

  reageer
 • Willem D

   

  Wie zijn broek niet op kan houden heb pech Ook geld dat voor kinderopvang

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • redactie

   

  Heeft u meer informatie? Neem contact op met de redactie van Omroep Flevoland, tel 0320 - 285085

  reageer
 • RL

   

  Tja, dat was te verwachten en ook al voorspeld. Het is een zootje. Als Kinderworld voor de faillissementsaanvraag de ouders gerust had gesteld met het doel een goede doorstart te maken, was vast niet iedereen accuut van opvang geruild. Nu kwam het rauw op ons dak, zonder enige duidelijkheid en koos iedereen natuurlijk eieren voor z'n geld. Waarschijnlijk was meneer de eigenaar zelf de doorstart-kandidaat maar zag hij er geen brood meer in. Sneu voor de leidsters, maar die zijn straks beter of zonder Kinderworld dan met. Ik wens vooral hen alle goeds toe!

  reageer
 • Veel sterke wens ik de medewerkers bij het verlies van hun werk, aan hun heeft het niet gelegen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert