Dit was het mooiste dierennieuws van 2015

FLEVOLAND
Paarden in de sloot, katten onder de motorkap en bijzondere asieldieren. 2015 barstte uit zijn voegen door al het dierennieuws. Omroep Flevoland zet de vijf mooiste, meest bijzondere en grappigste dierennieuwtjes van het afgelopen jaar voor je op een rij.

Vos valt Statenlid Eduard Plate aan
Statenlid Eduard Plate had begin augustus de schrik van zijn leven. Hij was in de tuin aan het werk toen hij een rondstruinende vos bij het kippenhok van de buren aantrof. State filmde het beest met zijn mobiele telefoon toen het beest hem plotseling in de gaten kreeg. De vos ging direct in de aanval. Plate kon ontkomen. Hij werd voor een tweede keer aangevallen toen hij samen met een medewerker van Duke Faunabeheer op zoek ging naar de vos. Uiteindelijk is de vos afgemaakt.

Kat in het nauw gered door brandweer
'Miauw.' De hulproep van een Almeerse kat ging op 20 juli door merg en been. De brandweer van Almere moest uitrukken om het arme beest uit een benarde situatie te redden. Het dier zat vastgeklemd onder de Koopvaardersbrug in de Oostvaardersbuurt. De brandweer is met een bootje van een buurtbewoner naar de pijler van de brug geroeid en heeft de kat gered. 

Chimpansee Linda ontmoet na 30 jaar soortgenoot
Een regelrechte tranentrekker. Na dertig jaar eenzaamheid ontmoet chimpansee Linda voor het eerst een soortgenoot. Wat volgt is een vertederende knuffel en veel liefde. Linda werd afgelopen september gered uit Spanje. Als baby is ze weggerukt bij haar moeder en moest ze op de foto met toeristen. Daarna werd ze 30 jaar opgesloten in een schuurtje. Stichting AAP, die zich over Linda ontfermde, publiceerde op 25 februari een filmpje van de liefdevolle kennismaking.

Tijgers en leeuwen voor het eerst naar buiten
Het vierde dierennieuwtje komt ook van Stichting Aap. In de Spaanse vestiging van de stichting, Primadomus, zetten de eerste grote katachtigen hun eerste stappen in de buitenlucht. In juni namen twee tijgers en twee leeuwen, alle vier afkomstig van een Frans circus, hun intrek in grote buitenverblijven. Omroep Flevoland filmde hun eerste stappen in 'vrijheid'.

Mooiste koe komt uit Biddinghuizen
De koe Daniche-Ray werd begin dit jaar gekozen tot mooiste koe van Flevoland. Het dier van het bedrijf Kolhorner in Biddinghuizen had volgens de jury 'een sublieme uier'. Daniche-Ray deed met ongeveer 60 andere koeien mee aan de jaarlijkse Provinciale Rundveewintershow in de Flevomanege in Dronten. Daar werden de drie mooiste koeien van Flevoland gekozen. Daniche-Ray werd gekozen als algeheel kampioen. De winnaar krijgt een beker en eeuwige roem.


reacties (0)

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert