Gemeente trekt minder geld uit voor nieuwjaarsreceptie

ALMERE
De nieuwjaarsreceptie van de gemeente Almere op 2 januari kost 25.000 euro. Dat is aanzienlijk minder dan de 45.000 euro die de receptie begin van dit jaar kostte.

Ook de Bedrijfskring geeft minder uit aan de bijeenkomst in Schouwburg Almere. Met 2.500 euro geeft de ondernemersvereniging de helft uit van wat ze vorig jaar spendeerde. De laatste jaren was er veel te doen over de kosten van de receptie. Zo pleit Leefbaar Almere al jaren voor een soberder borrel en hoeft een receptie van de PVV al helemaal niet.

Franc Weerwind geeft tijdens de receptie zijn eerste nieuwjaarsspeech als burgemeester van Almere. Daarnaast wordt iemand die zich dienstbaar heeft gemaakt voor de stad verrast met de Bonifatiusspeld. Voor het eerst hoeft dat geen Almeerder te zijn. Er zijn bij de gemeente zo'n 1.000 aanmeldingen binnen gekomen voor de bijeenkomst en daarmee is de receptie uitverkocht. Die is overigens 's middags en niet meer 's avonds zoals andere jaren.reacties (8)

 • ron

   

  45 euro de man maar ook 25 de man lijkt me nog steeds rijkelijk veel.

  reageer
 • frits

   

  ik denk met jou velen hier , want overal op bezuinigen maar zo dra het eigenbalang is wordt er met geld gesmeten hier in almere.

  reageer
 • Jos

   

  Wanneer komen we hiertegen in opstand? 25.000 euro is nog steeds teveel. Het budget voor begeleiding van mijn zoon is al maanden geleden op, maar hiervan had hij twee jaar lang geholpen kunnen worden. En dat voor een paar oliebollen en een glas champagne. Ik ben het zat met deze gemeente!

  reageer
 • Fritz

   

  Ik kan met moeite een vloek onderdrukken, waarom 25000 voor een nieuwjaarsborrel en waarom was dat eerder 45000? Er zijn 1000 aanmeldingen, dus die moeten echt flink doorzuipen en vreten om aan het budget te komen. Dat zegt genoeg! Politie, doe effe een alcoholcontrole dan komen onze belastingcentjes weer terug!

  reageer
 • Jan bakker

   

  Weerwind. ......gebakken lucht bedoeld u !!!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Rifle

   

  Tja, het netwerk van Franc is nog niet zo groot, dat scheelt een hoop duiten.

  reageer
 • frits

   

  en het geld over de balk smijten in 2016 gaat gewoon door bij deze gemeente raadsleden

  reageer
 • Bas

   

  Wat een poen voor een handje schudden en een oliebol van 2015 eten.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert