Gemeente trekt minder geld uit voor nieuwjaarsreceptie

ALMERE • Di 29 december 2015 | 19:52 • Dinsdag 29 december 2015 | 19:52
De nieuwjaarsreceptie van de gemeente Almere op 2 januari kost 25.000 euro. Dat is aanzienlijk minder dan de 45.000 euro die de receptie begin van dit jaar kostte.

Ook de Bedrijfskring geeft minder uit aan de bijeenkomst in Schouwburg Almere. Met 2.500 euro geeft de ondernemersvereniging de helft uit van wat ze vorig jaar spendeerde. De laatste jaren was er veel te doen over de kosten van de receptie. Zo pleit Leefbaar Almere al jaren voor een soberder borrel en hoeft een receptie van de PVV al helemaal niet.

Franc Weerwind geeft tijdens de receptie zijn eerste nieuwjaarsspeech als burgemeester van Almere. Daarnaast wordt iemand die zich dienstbaar heeft gemaakt voor de stad verrast met de Bonifatiusspeld. Voor het eerst hoeft dat geen Almeerder te zijn. Er zijn bij de gemeente zo'n 1.000 aanmeldingen binnen gekomen voor de bijeenkomst en daarmee is de receptie uitverkocht. Die is overigens 's middags en niet meer 's avonds zoals andere jaren.







WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel