Zeventien ontslagen door sluiting Kinderworld

FLEVOLAND
Door de sluiting van de opvang Kinderworld Dronten en Emmeloord verliezen zeventien leidsters hun baan. Dat bevestigen directeur Wolter Heule van Kinderworld en curator Bas van Dijen. De curator heeft het ontslag inmiddels aangemeld bij het UWV.

Volgens Heule zijn de vestigingen in Dronten en Emmeloord failliet gegaan, omdat er steeds minder kinderen kwamen. Heule schrijft dat toe aan bezuinigingen van het Rijk op de toelage voor kinderopvang, waardoor ouders de opvang niet meer konden betalen. Ook is er in de twee gemeenten sprake van krimp.

De ABN Amro Bank, belastingdienst en verhuurders van de panden zijn volgens de curator schuldeisers. Hoe hoog hun vordering is kan hij nog niet zeggen.

De vestigingen van Kinderworld in Almere zijn volgens Wolter Heule niet in gevaar. Door de komst van meer kindcentra breidt Kinderworld de opvang vanaf februari uit. Heule hoopt dat ontslagen leidsters hier aan het werk kunnen.

reacties (8)

 • Tja

   

  Dit was toch te verwachten. Is al jaren een ellende. Is zeer slecht voor zijn personeel en zijn klanten.

  reageer
 • Ongeruste ouder

   

  Ook hier in Almere zijn de vestigingen van KW erg leeg en is er een terugloop van personeel. Wij maken ons erg ongerust of we in het nieuwe jaar onze kinderen nog wel kunnen blijven brengen!

  reageer
 • Leidsters KW

   

  Nee dat heeft u goed begrepen idd...😉

  reageer
 • joop

   

  Ik denk niet dat deze leidsters nog voor deze werkgever willen werken.

  reageer
 • Sheila

   

  Dan was u zelf waarschijnljjk ook een verschrikking. De meiden hebben onze kinderen altijd geweldig opgevangen... en uit alle andere reacties blijkt wel hoeveel waardering ouders voor ze hebben.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Serge

   

  Waardeloos personeel !! Lekker sluiten die ellende !!

  reageer
 • RL

   

  Sja, Wolter zou ook eens de hand in eigen boezem steken. Nog steeds zijn externe factoren de boosdoener. Constant geklooi met wisselende leidsters die geen contractverlenging kregen, nieuwe huurders in het pand zonder overleg, wisselingen in de ruimtes, geen communicatie met de ouders, nonchalante houding bij klachten, kortingsacties voor alleen nieuwe klanten, ik kan wel even doorgaan. Het ging toch weer zo goed met Kinderworld toen de Koperwiek erbij on kwam? Je zat weer helemaal in de lift, werd ons medegedeeld. Nee, buiten het feit, dat meneer schaamteloos met z'n personeel omgaat, treft hem natuurlijk geen blaam. Tuurlijk niet...dream on...

  reageer
 • Bobby

   

  Uitbreiding!!!! Na net 2 vestigingen dicht te hebben gegooid?? Whahaha is die eigenaar niet geïnteresseerd in het sprookjes kasteel in Almere? Hij gelooft nog in sprookjes kennelijk.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert