"Regenboogzebrapad voor seksuele diversiteit in Almere"

ALMERE
GroenLinks, AP/OPA en de fracties Eekhuis en Van Blitterswijk willen een regenboogzebrapad in Almere. Met deze kleurrijke oversteekplaats moet de stad laten zien dat ze staat voor diversiteit en acceptatie van seksuele minderheden.

Het regenboogzebrapad is een wereldwijd initiatief. Er zijn al paden te vinden in onder meer Sydney, Brighton, Rotterdam en Utrecht. De gedachte achter het Almeerse pad is dat iedereen erbij hoort, schrijven de partijen in hun voorstel. "Of je nu homo, hetero of transgender bent."

Volgens initiatiefnemer René Eekhuis mag acceptatie van andersgeaarden vaker onderwerp van gesprek worden in Almere. Zo is het voor ouderen in verpleeghuizen soms nog lastig om erover te praten. Het plan wordt op 7 januari besproken tijdens de politieke markt in Almere.

Foto via flickr: Dietmut Teijgeman-Hansen, regenboogzebrapad in Rotterdam

reacties (14)

 • Sam

   

  Ik wil graag veilige bruggen in Almere. Of is dat een stom idee?

  reageer
 • Johannes

   

  Ik ben benieuwd wanneer we iets horen van Groen Links in Lelystad? Die willen natuurlijk ook dat er in Lelystad een gekleurd padje gelegd gaat worden.

  reageer
 • Dick

   

  Nee, Faerie, je moet verkeerstekens niet gebruiken voor politieke uitingen. Punt uit!

  reageer
 • Max

   

  Helemaal gelijk Jan. Dit kan niet en dit moet je ook niet willen. Bij de oversteek Stadhuisplein naar Grote Markt hebben ze juist rode vlakken tussen het zwart witte aangelegd omdat deze markering helemaal geen status hebben. Dit werkt puur verwarrend.

  reageer
 • KC

   

  Je hebt helemaal gelijk. Voetgangers hebben hier geen voorrang. Ook zal dit pad zeer snel versleten zijn, omdat gewone dunne wegenverf wordt toegepast en geen duurzame thermoplast. De laatste bestaat niet in deze kleuren. Dit alles levert problemen op en is weggegooid geld.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Faerie

   

  Thijs, Dick en Jan, toevallig staan er op de plek die ik suggesteer ook stoplichten, dus probleem opgelost. Zo zullen er nog wel meer plekken prima verkeerstechnisch veilig zijn om dit te doen.

  reageer
 • jo jo

   

  Wat een geldverspilling en klinkklare onzin...

  reageer
 • Dick

   

  Ik had het niet beter kunnen verwoorden. Je moet politieke statements NIET in verkeersvoorzieningen gaan verwerken!

  reageer
 • Thijs

   

  Helemaal mee eens jan!

  reageer
 • Faerie

   

  Leuk idee, als ze hem nou doen tussen de klokkeluiderstraat en de korte promenade dan sluit dat mooi aan op de Bottelaarspassage, waardoor dat misschien ook gelijk bijdraagt aan de aantrekkelijkheid daarvan. Dat trekt de kleuren die in de puien van het overdekte gedeelte zitten verder naar buiten. Zeker nu is dat een goed idee, omdat er toch gewerkt wordt aan meer winkels daar. Heeft het pad meteen meer functies.. Ik zeg doen! Hoeft ook niet veel te kosten.

  reageer
 • Joop

   

  Door zo opzichtig bezig te zijn met parades, regenboog pieten, regenboog zebrapaden ed polariseer je juist alleen maar meer.

  reageer
 • jan

   

  Volgens de wet (BABW) moet een zebrapad (voetgangersoversteekplaats) bestaan uit witte strepen van minimaal vier meter breed. Een regenboogzebrapad heeft wettelijk geen status, en is dus geen zebrapad. Bestuurders moeten voetgangers daar dus niet voor laten gaan, en die verwarring leidt tot ongevallen. Ik zou dus geen zebrapad zo vorm geven, maar een gewoon voetpad waar geen bestuurders kruisen. En dan zou ik het ook gewoon regenboogpad noemen, en geen zebrapad.

  reageer
 • koos

   

  ach ach ach. wat een armoe. alles voor een beetje aandacht.

  reageer
 • Alsof een pad gaat bijdragen aan acceptatie. Gaat vast weer een hoop onnodig geld kosten. Als er dan toch geld gebruikt gaat worden maak er dan een groter project van. Doe dan iets met geaardheid, religie, huidskleur, enz alles tezamen voor meer acceptatie. We zijn allemaal mens en verdienen het allemaal om geaccepteerd te worden voor wie we zijn, wat we denken, hoe we er uit zien, wat we doen en laten enz. Zorg dat kinderen dit leren op school en geef ze een realistisch pakket mee aan normen en waarden. Daar is meer mee te bereiken dan een kleurtjespad.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert