Gevaarlijke situatie Tikkertjebrug, brug dicht

ALMERE
Fietsers en wandelaars die tussen Muziekwijk en de Stedenwijk gebruik willen maken van de Tikkertjebrug, komen bedrogen uit. De brug is afgesloten door de gemeente Almere.

Met hekken en gele linten hebben gemeentewerkers de brug afgesloten voor al het verkeer. Een woordvoerder van de gemeente laat weten dat er een gevaarlijke situatie is ontstaan op de brug. Wat er precies aan de hand is, kan zij niet zeggen.

De Tikkertjebrug is door de gemeente al langere tijd aangemerkt als zeer slecht. Het is een van de 24 houten bruggen in de stad die snel onderhoud nodig hebben of vervangen moeten worden.

reacties (3)

 • Gaudi1959

   

  Deze brug is overbodig en kan worden verwijderd. Je kan ook over de vernieuwde stalen brug bij restaurant Spotlight, dat is maar 100 meter omlopen.

  reageer
 • Funny

   

  Precies. Niks aan de hand, doorlopen mensen

 • Steven Stedenwijker

   

  Morgen de fik erin en een nieuwe brug aanleggen zoals bij het Mookpad. Hartstikke mooi en lekker glad.

  reageer
 • alex

   

  Met al die gevaarlijke problemen met de houten bruggen in almere zou je denken dat de verantwoordelijke ambtenaar op het stadhuis op het matje moet worden geroepen met de vraag hoe het mogelijk dat er geen of te weinig onderhoud is gepleegd aan deze bruggen

  reageer
 • Kees

   

  Die ambtenaar heeft waarschijnlijk heel goed in de gaten welke bruggen er vervangen moeten worden. Alleen is het de politiek die er geld voor beschikbaar moet stellen. Je kan dus niet de ambtenaar verantwoordelijk houden.

 • .\/\/.

   

  "(...)de verantwoordelijke ambtenaar op het stadhuis op het matje moet worden geroepen" - sommige mensen denken alleen nog maar in boete en straf. Wat is er in die mensen gevaren?

 • KC

   

  Dit de ambtenaren maar de politiek heeft geen reserveringen gedaan of het opgemaakt aan andere zaken. Azobé houten bruggen gaan z'n 30 jaar mee, dus sparen voor vervanging.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert