Politici geven oliebollen aan asielzoekers

LUTTELGEEST
Dertien raadsleden uit de Noordoostpolder en burgemeester Aucke van der Werff hebben 1400 oliebollen uitgedeeld op het asielzoekerscentrum in Luttelgeest. De actie was georganiseerd door vrijwilligersorganisatie stichting Studenten- en Musaharproject Nepal. Die had de volksvertegenwoordigers gevraagd om de oliebollen uit te delen, namens de bevolking van de Noordoostpolder.

Volgens raadslid Anjo Simonse van de ChristenUnie reageerden de meeste bewoners enthousiast. Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers wilde geen pers bij de actie, omdat "journalistieke aandacht het een politieke activiteit zou maken". Het COA wil graag neutraal blijven, liet een woordvoerder weten.

Een camerateam van Omroep Flevoland werd daarom weggestuurd. Volgens het COA mochten er geen opnamen gemaakt worden. Burgemeester Aucke van der Werff en een aantal raadsleden plaatsten foto's op Twitter, en zo kwam de actie toch naar buiten. Simonse betreurt het dat Omroep Flevoland geen beelden mocht maken: "ik vind het persoonlijk jammer, een mooi plaatje was een goed signaal geweest en zegt meer dan 1000 woorden.reacties (23)

 • Gerrit

   

  Als omwonende had ik liever gezien dat de burgemeester kwam om de fiets verlichting eens te repareren van deze asielzoekers.

  reageer
 • oude schokker

   

  Zondagmorgen een video reportage uit de Menorakerk van Anjo Simonse.Dan is mischien deze wethouder ook eens wakker.Dan komt hij nog op het journaal.

  reageer
 • Jacob7

   

  U begrijpt wellicht dat het mij volkomen wars laat wat die mensen over Nederland zeggen wanneer zij ooit weer thuis zijn. Laten zij zich maar eerst eens concentreren om hun eigen zaakjes op orde te krijgen en te houden. Misschien moeten zij ook dan maar eens langs bij hun buren aldaar die voor hen hun deur potdicht lieten.

  reageer
 • Arjan

   

  Ooooooo jee, er wordt weer wat gratis weggegeven, nou dan weet je het wel. Verongelijkt Nederland buitelt weer over elkaar om er schande van te spreken. Stelletje eigenheimers. Mijn mening: Leuke actie! Jammer dat het COA niet even met die politici besproken hebben dat ze deze beelden niet op internet wilde hebben. Of hebben ze dat wel aangegeven en is het ondanks dat toch gebeurd???

  reageer
 • Frenky

   

  Mijn belastingcenten ga naar deze mensen

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Gerrit

   

  Een ¨top¨ actie!!! hoop dat ze gelijk het recept mee hebben gegeven want dat zal ¨scoren¨ worden als ze weet teruggaan naar het land van herkomst!!! In de tropische hitte een oliebol,daar zit iedereen daar op te wachten!! war zullen ze dankbaar zijn zeg!!! Of zouden ze hier blijven???? want dan krijgen ze ook paaseieren, kerststol en noem die andere Hollandse ¨lekkernijen¨ maar op

  reageer
 • Johan

   

  Ik vind het een goeie actie. En voor alle zuurpruimen: als die mensen weer teruggaan dan hebben ze ook goede verhalen naast alle blonde schreeuwerij over Nederland, misschien ook goed voor de handel/banen/geld voor zorg later?

  reageer
 • Barbara

   

  Vraag van politieke oilebollen zal dezer dagen geweest zijn hoe je weer overeind klautert na zo'n val in een diep dal dat al zo lang met poeder bedekt is geweest.

  reageer
 • hans49

   

  Van der Werff en Simonse moeten zich diep schamen. Als het COA vraagt om niet te fotograferen of filmen en je maakt toch foto's en publiceert die, ben je geen knip voor de neus waard. Blijkbaar is het strelen van het eigen ego het belangrijkst. Ik kan hier geen enkel begrip of respect voor opbrengen.

  reageer
 • Barry

   

  Vind het leuk wat ze gedaan hebben.. MAAR.. Het betekent dus als ze ingeburgerd worden, nog meer woning zoekende in Nederland mensen worden al het huis uit gezet en vervolgens worden er asiel zoekers in gezet.. En laat Nederland maar bloeden

  reageer
 • Ja hoor zeker weten, het gaat niet alleen om die oliebol, oliebol..........

  reageer
 • Als je die mensen niet eens een oliebol gunt, kun je dan je zelf nog wel eerlijk in de spiegel aan kijken....?

  reageer
 • Jacob

   

  Het COA "neutraal"?! Waarvoor, waarbij, waarin, waarvoor? Het Studenten- en Musaharproject Nepal spreekt natuurlijk alleen namens zichzelf en niet namens de inwoners van de Noord Oostpolder en vergeet bij hun Nepal missie het volgende: in 2013 telde Nederland 400.000 arme kinderen, 768.000 arme niet-gepensioneerde volwassenen en 87.000 arme 65-plussers. Ruim 10% van de huishoudens is arm. Aucke van der Werff, het ultieme voorbeeld van een populist, weet drommelsgoed dat inburgeren geschiedt door een inburgeringsexamen voorafgegaan door een alfabetiseringscursus en dat het consumeren van een oliebol daarin niets bijdraagt, net zo min als het consumeren van een zoute haring dat zal doen. Wat en wie zijn "vrije poldermensen"?

  reageer
 • Kees

   

  De spijker op zijn kop Eigengewin over de rug van een ander Word wakker politiek De burger prikt hier doorheen

  reageer
 • Willem D

   

  Wij geven geld onderdak eten drinken veel aandacht aan de hoge heren en dames maar ik heb nog nergens zien staan dat ze een bejaardenhuis in zijn gegaan

  reageer
 • Bob

   

  Bahh...hier wordt ik zo misselijk van...mooi weer spelen over de ruggen van asielzoekers...

  reageer
 • Jan

   

  Daar gaan we weer. Zogenaamd namens de bevolking. SCP peilt slechts 19 procent van de bevolking die hier achter staat. En ondertussen een signaal afgeven alsof we alle immigranten verwelkomen hier. Bedankt namens ons verziekte sociale stelsel. Binnen een paar jaar schat men 20 miljard per jaar nodig te hebben voor deze linkse hobby.. Wakker worden of anders, weg sociaal Nederland..

  reageer
 • Flevoburger

   

  Als het COA aangeeft liever geen opnames enz te maken om de boel neutraal te houden en er geen politieke activiteit van te maken dan ben je als Burgemeester / politicus ook geen knip voor de neus waard als je dan toch lekker plaatjes gaat plaatsen.

  reageer
 • Bo

   

  Ach ja de laatste dagen van het jaar een wit voetje halen omdat het door een organisatie geregeld is. Dan dat snel twitteren, zouden deze politici ook een asielzoeker in huis nemen met oud en nieuw?

  reageer
 • mop

   

  Laat de flevolanders weten hoe de vluchtelingen ervaren hoe de cultuur is in deze tijd van het jaar datnoem je iinburgeren van beide kanten! !

  reageer
 • Hoppa en weer gratis, net zoals gratis zwemles, gratis schaatsen en ga zo maar door.........nee geen camera we mogen beslist niks zien ze zullen ze eens weigeren en weggooien het zou naar buiten worden gebracht......

  reageer
 • Pffff

   

  Weer een flop

  reageer
 • Zucht

   

  Tuuurlijk. ...

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert